of 59162 LinkedIn

Publiek assetmanagement: nieuwe werkwijzen voor het omgaan met

Publiek assetmanagement: nieuwe werkwijzen voor het omgaan met. Nieuw licht op assetmanagement en nieuwe handvatten assetmanagers in een publieke omgeving
Reageer

Op 18 en 19 oktober presenteerde Geert Roovers in Delft tijdens het International Symposium on Life -Cycle Civil Engineering twee nieuwe concepten rondom publiek assetmanagement. De concepten trekken assetmanagement uit het domein van bedrijfsvoering en optimalisatie en maken het mogelijk strategisch met infrastructurele netwerken om te gaan, gericht op het creëren van publieke meerwaarde.

Essentie is dat we in de overgang zitten van ‘time to invest’ naar ‘time to evolve’. Grote nieuwe infrastructuur wordt (bijna) niet meer aangelegd. Het gaat steeds meer om het aanpassen en doorontwikkelen van bestaande netwerken. In een eerste bijdrage ging Geert in op de intelligentie achter de zogenaamde VONK-systematiek: een werkwijze om op strategische wijze de vervanging van natte kunstwerken (stuwen, sluizen, etc.) in samenhang - met een blik op maatschappelijke opgaven en lange termijn – vorm te geven. Zijn tweede bijdrage betrof een met Erasmus Universiteit ontwikkelde typologie voor public asset management, variërend van mono-functioneel assetmanagement tot lerend assetmanagement.

 

Beide bijdragen plaatsen een nieuw licht op assetmanagement en geven assetmanagers in een publieke omgeving nieuwe handvatten om om te gaan met hun strategische opgaven in een snel veranderende wereld.

 

Contactpersoon:

Geert Roovers
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers