of 61869 LinkedIn

Mirian van Ansem

T: +31 (0)162 48 71 98
M: +31 (0)6 20 42 18 28
E: mirian.vanansem@anteagroup.com


 

 • Het belang van de Samenhangende Objectenregistratie

  Reageer

  Je gaat het pas zien als je het door hebt.

  De Samenhangende Objectenregistratie (SOR) gaat enorme toegevoegde waarde hebben voor overheden. Veel gegevensbeheerders staan daarom al klaar om de grootste en meest bruikbare dataset van Nederland te bouwen. Zij hebben hiervoor nog wel het commitment (en de capaciteit en de middelen) nodig van hun managers en bestuurders. Maar die zijn lastig te overtuigen van het belang van de SOR. Speciaal voor hen, en de mensen die met ze in gesprek gaan, dit blog.

 • Hoe navigeer jij richting SOR?

  Reageer

  AfbeeldingEen picknick onderweg of strak op tijd.

  ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’: in mijn vorige blog over de Samenhangende Objectenregistratie (SOR), riep ik op tot samenwerking binnen de GEO-basis- en kernregistraties. Niet omdat het moet van de zoveelste wet die belooft dat het na de investering, écht gemakkelijker, beter en goedkoper wordt. Maar omdat het nu al zoveel gemakkelijker, beter en goedkoper kan. De praktijk bewijst het.

 • Samenhangende objectenregistratie. Niet omdat het moet maar omdat het kan!

  Reageer

  Afbeelding‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’: prachtig hoe een reclameslogan (in dit geval van een belgigant) een gevleugelde uitspraak wordt. Eentje van het kaliber ‘Goeimoggel’ en ‘Foutje, bedankt’. Eentje die je opeens overal hoort. En hoewel ik weinig op heb met schreeuwerige belreclames, heb ik die slogan toch ook ‘geadopteerd’. Vooral omdat hij zo treffend is voor de Samenhangende Objectenregistratie (SOR).