of 59250 LinkedIn

Lerend vermogen Havenbedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Antwerpen

Lerend vermogen Havenbedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Antwerpen
Reageer

Wat is het effect van innovatieve megaprojecten op de Havenbedrijven en wat zegt dit over het lerend vermogen van de organisatie?

De Maasvlakte 2 in de haven van Rotterdam zorgt voor een capaciteitstoename van ongeveer 11 miljoen containers per jaar. Zo anticipeert de haven op de toenemende concurrentie om de nummer 1 haven in Europa te kunnen blijven. De haven van Antwerpen, op de 2e plek, heeft zo het Deurganckdok gebouwd voor een capaciteitstoename van 7 miljoen TEU.

 

Tijdens de realisatie van deze innovatieve megaprojecten bevonden de havenbedrijven zich in een uitdagend spanningsveld; een complex speelveld aan stakeholders, een groot economisch belang en een hoge impact op de omgeving waarmee ook het imago van het Havenbedrijf op het spel stond.

 

Hester Engelsman, sinds April 2015 Organisatie Adviseur bij Antea Group, onderzocht voor haar Master scriptie de kenmerken van de betrokken medewerkers en hun aanpak. Wat was het effect van deze innovatieve megaprojecten op de Havenbedrijven en wat zegt dit over het lerend vermogen van de organisatie? Lees er hier meer over!

 

Contact:

Hester Engelsman

M: +31 (0)6 11 39 70 94
E: hester.engelsman@anteagroup.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers