of 59190 LinkedIn

Klimaatadaptatie netwerk Noord-Nederland

Klimaatadaptatie netwerk Noord-Nederland. Netwerk bestaat uit overheden, kennisinstellingen, bedrijven, ingenieursbureaus, maatschappelijke organisaties en natuurorganisaties
Reageer

Tijdens de Noordelijke Klimaattop, afgelopen donderdag 9 november 2017 in de Energy Academy Europe, ondertekende Antea Group de uitgangspunten van het netwerk Klimaatadaptatie Noord-Nederland. Dit netwerk bestaat uit overheden, kennisinstellingen, bedrijven, ingenieursbureaus, maatschappelijke organisaties en natuurorganisaties.

Mondiaal klimaatinstituut Global Centre of Excellence on Climate Adaptation (GCECA)

Behalve het versterken van de onderlinge samenwerking wil Klimaatadaptatie Noord-Nederland zich nadrukkelijk inzetten ten behoeve van het Global Centre of Excellence on Climate Adaptation. Dit mondiale klimaatinstituut krijgt een plek in Groningen en in Rotterdam. Het klimaatinstituut gaat landen, organisaties en bedrijven met kennis en advies ondersteunen op het gebied van klimaataanpassing.

 

Antea Group houdt zich als ingenieurs- en adviesbureau al meer dan 65 jaar bezig met het leveren van duurzame oplossingen voor beheer en ontwikkeling voor een gezonde leefomgeving. Klimaatadaptatie speelt daarin een belangrijke rol. Waterveiligheid, (stedelijk) waterbeheer, stadsklimaat (hittestress) zijn regelmatig integraal onderdeel van ruimtelijke ontwikkelingen waarbij wij betrokken zijn.

 

Voorbeeldprojecten van Antea Group zijn onder andere:

 

Antea Group is lid van het NWP. Het ’Netherlands Water Partnership’ ondersteunt de watersector bij export en internationale samenwerking. Tweehonderd organisaties, profit en non-profit, van drinkwater tot dijken, hebben zich aangesloten vanuit de overtuiging dat je samen meer impact hebt in het buitenland.

 

Contact

Henri Deelstra

Rob Verkerk

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers