of 60715 LinkedIn

Idee Smooth Traffic Management opnieuw in het kabinet

Idee Smooth Traffic Management opnieuw in het kabinet. Onnodig verkeersgevaar voor kinderen voorkomen.
Antea Group Reageer

Routeplanners en navigatie-apps moeten straten met scholen gaan vermijden in hun kortste en snelste routes. Op die manier kan onnodig verkeersgevaar voor kinderen voorkomen worden, vindt de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Drie jaar geleden won Antea Group de Doe & Durf-competitie van NLingenieurs met het Smooth Traffic Management-concept. Om de verkeersveiligheid bij scholen te verbeteren, kan in het STM-systeem bijvoorbeeld ingesteld worden dat gebruikers een alertheidsmelding krijgen of zelfs geweerd worden van schoolzones rond openingstijden.

Het idee is in 2016 gepitcht aan het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Voormalig minister Melanie Schultz van Haegen was zeer geïnteresseerd in het winnende idee. Samen met Hogeschool Inholland en de TU Delft is het concept verder uitgewerkt. Op dit moment maken we Smooth Traffic Management gereed voor toepassing in een eerste pilot. In het Smooth Traffic Management-concept is tevens meegenomen dat verkeer gestuurd kan worden ter verbetering van de algehele leefkwaliteit. 

 

Het artikel van de NOS over het voorstel in het kamerdebat lees je hier. Wil je graag meer weten over Smooth Traffic? Lees dan ons nieuwsartikel van mei dit jaar of neem contact op met onze adviseurs Marieke en Rutger.

 

Contact

Marieke Brinkhuis

Rutger Verschelling
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers