of 59123 LinkedIn

Antea Group stuit op unieke skeletten uit 1586

Antea Group stuit op unieke skeletten uit 1586. Vondsten van de 80-jarige oorlog
Reageer

Vondsten van de 80-jarige oorlog

Bij een gebiedsontwikkelingsproject van Leeuwarden Vrij-Baan, de Herinrichting van Deinum-Boksum, zijn tijdens graafwerkzaamheden bij toeval oude skeletten gevonden. Ook is er aardewerk, metaal en bouwmateriaal van vermoedelijk rond 1600 aangetroffen. Mogelijk gaat het om slachtoffers van de Slag bij Boksum op 17 januari 1586. Het zou de eerste keer zijn dat mensenresten worden gevonden van de veldslag!

Momenteel werkt Reef Infra samen met partners Antea Group en de Boer&de Groot Harlingen aan het gebiedsontwikkelingsproject. Na de aanleg van de Haak om Leeuwarden wordt het gebied tussen Deinum en Boksum opnieuw ingericht. Een nieuwe dorpsrand voor Deinum, nieuwe sport- en woonvelden en een opvaart tussen Deinum en Boksum.

 

Antea Group verzorgt onder andere het ontwerp en uitvoering van de sportvelden; de engineering van het GWW-deel; en bewaken integrale ontwerpproces. Daarnaast verzorgt Antea Group onder andere de omgevingsmanager, begeleidt het alle benodigde vergunningen en de ecologische en archeologische begeleiding van het werk.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers