of 59185 LinkedIn

Antea Group aan de basis van nieuwe standaard voor vraagspecificaties CROW

Het Model vraagspecificatie voor UAV-GC-contracten moet zorgen voor meer uniformiteit bij het opstellen van vraagspecificaties en voor eenvoudiger en hoogwaardiger aanbestedingsprocessen.
Reageer

Kennisplatform CROW presenteerde eind mei een Model vraagspecificatie voor UAV-GC-contracten. Het model moet zorgen voor meer uniformiteit bij het opstellen van vraagspecificaties en voor eenvoudiger en hoogwaardiger aanbestedingsprocessen.

Antea Group maakte deel uit van de werkgroep en is verantwoordelijk voor het opstellen van de nieuwe standaard. Het model wordt 29 juni in Amsterdam door CROWen Antea Group toegelicht tijdens een bijeenkomst bij de Spaarndammertunnel.

 

In 2015 nam CROW, het kennisplatform voor infrastructuur, openbare ruimte en verkeer en vervoer, het initiatief om een model vraagspecificatie te ontwerpen. De aanleiding was de grote diversiteit aan vraagspecificaties in de markt. Dit zorgde niet alleen voor problemen met de leesbaarheid, concreetheid en de structuur, maar ook met het managen van contracten. Een werkgroep waaraan naast Antea Group en CROW vertegenwoordigers van provincies, waterschappen, aannemers, ProRail en Rijkswaterstaat deelnamen, ging de uitdaging aan om een standaard te ontwikkelen.

 

Afwegingen

Het had de nodige voeten in de aarde om tot een breed toepasbare standaard te komen. Elk project en elke organisatie is anders. Ook opdrachtgevers en opdrachtnemers denken verschillend over de ingrediënten die een model moet bevatten.Welke processen in projecten kun je wel contractueel vastleggen en welke niet? Doe je dit op basis van System Engineering, ook al is de opdrachtnemer hiermee niet bekend? Het waren slechts enkele van de afwegingen die de werkgroep moest maken om tot een standaard te komen.

De werkgroep slaagde er in om tot een model te komen waarmee alle partijen uit de voeten kunnen. Het model is uiteraard toepasbaar voor organisaties die geen eigen standaard gebruiken. Daarnaast kan het nieuwe model ervoor zorgen dat de verschillende modellen die andere organisaties hanteren naar elkaar toe kunnen groeien. Overigens ontwikkelde de werkgroep ook een model voor AVcontracten. Deze standaard gaat CROW gebruiken voor de doorontwikkeling van ‘RAW-nieuwe stijl’.

 

Spaarndammertunnel: presentatie en toelichting

Op 29 juni volgt een presentatie van en toelichting op het Model Vraagspecificatie. De bijeenkomst vindt plaats bij de Spaarndammertunnel. CROWen Antea Group geven dan uitgebreide informatie over het model en de afwegingen die zijn gemaakt. Daarnaast staat er een unieke excursie door de tunnel in aanbouw op het programma. Inschrijven kan via CROW.

 

Contact

Lukas Pepping

T: +31 (0)513 63 45 47
M: +31 (0)6 53 97 87 76
E: lukas.pepping@anteagroup.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers