ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Update overheid & duurzaamheid

Webinar.

Windmolens

Na een goedbezocht eerste webinar over participatie en de informatieplicht, gaan Jan en José ditmaal in op duurzaamheid in bestemmingsplannen en het kostenverhaal bij duurzame energieprojecten. In de praktijk krijgen zij hierover de nodige vragen. Welke mogelijkheden heb je om duurzaamheid door te voeren in bestemmingsplannen en straks omgevingsplannen? En hoe zit het met het kostenverhaal bij duurzame energieprojecten? Deze en andere vragen beantwoorden Jan en José tijdens dit webinar.

Ben jij er ook bij? Het webinar vindt plaats op dinsdag 14 juni van 13.00 tot uiterlijk 14.15 uur.

Klik hier om je aan te melden

Bestemmingsplan en kostenverhaal

Het klimaat verandert en de biodiversiteit holt achteruit. Gemeenten kunnen (en misschien wel moeten) in bestemmingsplannen en straks omgevingsplannen regels opnemen om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en ook regels om de achteruitgang van de biodiversiteit tegen te gaan. Hoe? Aan de hand van voorbeeldplannen en – regels neemt Jan van Vulpen je mee langs de mogelijkheden met ook een korte vooruitblik naar de Omgevingswet.

En hoe zit het met kostenverhaal bij duurzame energieprojecten? José Jochemsen-Vernooij krijgt in haar praktijk regelmatig vragen over dit onderwerp, zoals over de mogelijkheden om kosten te verhalen terwijl er geen sprake is van een aangewezen bouwplan. Verder gaat zij gaat in op het onderscheid tussen de leges voor het afgeven van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en die voor een buitenplanse afwijkingsvergunning. Daarmee wordt inzichtelijk of een gemeente een mogelijkheid tot kostenverhaal laat liggen. De antwoorden op deze en meer relevante vragen hoor je in het webinar.

Aanmelden

Ben je jurist, beleidsmedewerker of bestuurder van een gemeentelijke organisatie? En heb je in jouw werkzaamheden veelvuldig te maken met duurzame energieprojecten? Dan is dit webinar voor jou zeer interessant!

Deelname is gratis.

Klik hier om je aan te melden

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.