ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Forumdiscussie over Schaduwschade

Op dinsdag 5 juni 2012 van 13.00 uur tot 18.00 uur organiseert de praktijkgroep Agribussiness en landelijk gebied van Hekkelman advocaten & notarissen in Villa Lux in Nijmegen een forumdiscussie over  schaduwschade.

De discussie over de vergoeding van schaduwschade is van alle tijden, maar is nu opnieuw actueel, bijvoorbeeld omdat aan verschillende ruimtelijke plannen – onder meer door de economische crisis – geen uitvoering (meer) wordt gegeven. De discussie over de vergoeding van schaduwschade is voorts actueel vanwege het wetsvoorstel "Nadeelcompensatie en schadevergoeding bij onrechtmatige besluiten", dat onlangs door de Tweede Kamer is aangenomen. Er zijn geluiden dat ingevolge deze wet ook schaduwschade voor vergoeding in aanmerking zou komen.

Tijdens de forumdiscussie zullen vertegenwoordigers van de overheid en leiding- en netwerkbeheerders, een grondzakenadviseur (rentmeester) en twee van onze advocaten aan het woord komen om de verschillende standpunten met betrekking tot de schaduwschade toe te lichten. Aansluitend zal er worden gediscussieerd over deze standpunten.

De discussie wordt geleid door: prof. mr. D.W. (Willem) Bruil, Bijzonder hoogleraar agrarisch recht, Rijksuniversiteit Groningen en als adviseur verbonden aan Hekkelman advocaten & notarissen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding voor het bijwonen van de forumdiscussie.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.