ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Gökhan Dilsiz wint ENCI Studieprijs categorie Innovatie

Onderzoek naar 'levensduur verlenging van vermoeiingsgevoelige, orthotrope stalen brugdekken met Engineered Cementitious Composite (ECC)

28 november 2013

AfbeeldingGökhan Dilsiz heeft De ENCI Studieprijs 2013, categorie Innovatie gewonnen. Tijdens de jaarlijkse Betondag op 21 november werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Gökhan heeft onderzoek gedaan naar de 'levensduur verlenging van vermoeiingsgevoelige, orthotrope stalen brugdekken met Engineered Cementitious Composite (ECC)'

 

Uit het juryrapport bleek dat het onderzoek naar nieuwe cementgebonden materialen sterk in de belangstelling staat. De studie koppelt de bijzondere eigenschappen van ECC-beton aan een praktisch probleem van scheurvorming in orthotrope stale brugdekken door vermoeiing. Onderzocht is of dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van een overlaging uitgevoerd met ECC-beton.

De combinatie van materiaalonderzoek en een zelfgeschreven model leidt tot veel waardering en kennis en brengt zo een succesvolle toepassing van dit nieuwe en bijzondere materiaal een stap dichterbij!

Onder de vele inzendingen zijn er in totaal 22 studies waarin het materiaal beton of cement een overheersende rol speelt, deze zijn aan de jury ter beoordeling aangeboden.

Tijdens de Betondag 2013 hebben Oranjewouders Albert Woortman en Koen van Gelder een presentatie gehouden over het Sluiscomplex Meppelerdiep te Zwartsluis: een complexe klus op een klein oppervlak.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.