ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Workshop Gebiedsscan op congres Omgevingswet

Workshop Gebiedsscan op congres Omgevingswet. Alle omgevingsdata in een online platform.

19 september 2018
Stock-afbeelding-BB---congres-Omgevingswet.jpg

Op 27 september is het congres ‘Omgevingswet: Leren van de pioniers’. Het Kadaster verzorgt met gemeenten Utrecht en Eindhoven de workshop Pilot Gebiedsscan: alle omgevingsdata in een online platform.

Pilot Gebiedsscan

Stel, de Omgevingswet is er. En je wilt een initiatief tot gebiedsontwikkeling opstarten. In de geest van de nieuwe wet, doe je dat dan vanuit één plek. Een plek die alle ruimtelijke data, documenten, vergunningen en normen bij elkaar brengt. In een gebruiksvriendelijke vorm. Samen met de gemeenten Utrecht en Eindhoven creëerde het Kadaster een pilot-platform dat dit kan: de Gebiedsscan. Een online omgeving waar je kaartlagen en data kunt aanzetten en uitzetten. Waar je je eigen gemeentelijke gegevens verrijkt met gegevens van andere partijen. En waar je in een oogopslag alle informatie bij elkaar krijgt die je nodig hebt om een goede beslissing te maken.

Inhoud workshop

In de workshop nemen de drie partijen u mee. Niet alleen ziet u uiteraard hoe het platform er uitziet. Maar u krijgt ook antwoord op vragen als: welke omgevingsgegevens zijn er eigenlijk? Welke handige combinaties kan ik maken met externe datasets? Wat is er onder de motorkap allemaal nodig om die informatie zo beschikbaar te maken?

Aanmelden en programma

Het congres wordt georganiseerd door Binnenlands Bestuur. Het vindt plaats op donderdag 27 september in Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen. Meer informatie over het programma en aanmelding vindt u op www.binnenlandsbestuur.nl/omgevingswet2018

Proeftuin Omgevingswet Kadaster

De pilot maakt deel uit de Proeftuin Omgevingswet Kadaster. Een omgeving waarin we samen met andere (overheids)organisaties werken aan nieuwe concepten voor producten of diensten met de betrekking tot de leefomgeving.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.