ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Overname snippergroen-dienstverlener GemVast

Aanpak van oneigenlijk grond- en watergebruik. Overname snippergroen-dienstverlener GemVast.

19 februari 2021
Foto-bij-persbericht-EIFFEL-GemVast.jpg

GemVast ontzorgt overheidsinstanties bij de aanpak van oneigenlijk grond- en watergebruik, ook wel snippergroen en snipperblauw genoemd. Voor EIFFEL geen onbekend terrein: ook de dienstverlener uit Arnhem heeft deze expertise al lang met succes in haar portfolio. Door de overname staat het productaanbod van EIFFEL voor (lokale) overheden nog steviger.

Completere service

Volgens Ellen de Jonge, business unit director Grondgebruik & Vastgoed, toont deze overname de ambities van EIFFEL. “Wij zijn al jaren marktleider op het gebied van oneigenlijk grondgebruik. Met het overnemen van GemVast verstevigen wij die positie: ons marktaandeel groeit, evenals het aantal regio’s dat wij bedienen. Bovendien is de aanpak van GemVast complementair aan die van ons, met specialisten die een nieuwe achtergrond of expertise aan ons team toevoegen. Onze klanten krijgen nu het beste van twee werelden.”

 

De perfecte match

Linda Zwinkels en Robert van Kooperen startten GemVast in 2014. “Wij zagen een kans in de markt en hebben die gegrepen. In de loop der jaren groeiden we naar een positie als specialist in oneigenlijk grond- en watergebruik, met mensen die allemaal uitblinken in communicatie. EIFFEL heeft juist weer heel veel juridische kennis in huis. Met deze overname ontstaat eigenlijk de perfecte match.”

 

Linda en Robert gaan verder in maatschappelijk vastgoed, de rest van het team stapt over naar EIFFEL. Linda: “De overgang van het team naar EIFFEL geeft een goed gevoel en was voor ons beslissend. Zij brengen straks onze eigen methode in en krijgen de kans zichzelf in een grote, dynamische community nog verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat onze klanten en opdrachten bij EIFFEL in goede handen zijn.”

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sabine Lutz / Onderzoeker
Is het niet eigenlijk een beetje vreemd om snippergroen zonder meer gelijk te zetten met 'oneigenlijk gebruik'? Het lijkt dan meteen iets wat ongeoorloofd is en illegaal. Terwijl in veel gevallen de betreffende bewoners niet eens weten dat de grond eigenlijk van de gemeente is, en ze het betreffende stukje vaak al sinds mensenheugenis onderhouden en er soms zelfs afspraken over hebben gemaakt met de gemeente.