ruimte en milieu / Partnerbijdrage

CNG/Groengas-tankstation in Born, Gemeente Sittard-Geleen

CNG/Groengas-tankstation in Born, Gemeente Sittard-Geleen. Bij de gemeente staat duurzaamheid centraal en dat laat de gemeente zien met het inzetten van Groengasvoertuigen

09 maart 2017

8 Maart, opende wethouder Guyt (duurzaamheid) van de gemeente Sittard-Geleen het eerste openbare CNG/Groengas-tankstation in Born, gemeente Sittard-Geleen. De gemeente en post- en pakketbedrijf PostNL rijden al op deze schone en voordelige brandstoffen. PostNL is de grootste afnemer van dit nieuwe openbare tankstation dat PitPoint voor deze launching customer opende. Uiteraard is het voor elke ondernemer in en om Sittard-Geleen met duurzaamheidsambities mogelijk om te kiezen voor CNG/Groengas. Maar niet alleen ondernemers kunnen hier tanken, iedereen met een CNG-auto kan de tank vullen.

Klant van het eerste moment PostNL

Vanaf dag één staan er al auto’s te popelen om de tanks te vullen met Groengas op het nieuwe tankstation. PostNL wil steeds schoner bezorgen en heeft ervoor gekozen om een groot deel van haar wagenpark te laten rijden op Groengas. Hiermee wordt 75% CO2 gereduceerd ten opzichte van de oude diesel-voertuigen en kennen de auto’s zeer lage uitstoot van fijnstof en roet. In Born vervangt PostNL stapsgewijs alle 58 auto’s van het pakketdepot voor groengasauto’s. Tom Vranken, depotmanager PostNL Pakketten Born: ‘Wij zijn heel blij met de opening van het PitPoint tankstation aan de overkant van ons sorteercentrum. Naast het overstappen op groengas auto’s hebben we onlangs 1160 zonnepanelen op het dak van het sorteercentrum geplaatst. We zetten daarmee grote stappen in het verduurzamen van onze werkzaamheden en een schonere omgeving.’

Gemeente Sittard-Geleen

Ook bij de gemeente staat duurzaamheid centraal en dat laat de gemeente zien met het inzetten van Groengasvoertuigen. Guyt noemt Groengas de duurzaamste schone brandstof voor voertuigen op dit moment. Groengasvoertuigen stoten minder schadelijke stoffen uit waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Groengas is aan te merken als 100% duurzaam waardoor ook het gebruik van duurzame energie toeneemt.

Rijden op CNG/Groengas …. Wat is dat?

CNG staat voor Compressed Natural Gas. Ofwel: aardgas onder druk. Het is een schone voordelige fossiele brandstof met een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx, en CO2. Wilt u nagenoeg CO2-neutraal rijden? Kies dan voor Groengas. Het wordt gemaakt uit biogas, dat ontstaat bij vergisting van groen- en snoeiafval, rioolslib en mest. U tankt CNG aan de pomp en PitPoint zet op verzoek, vervolgens de hoeveelheid CNG om naar Groengas door middel van een groengas-certificaat.

Groengas/CNG tanken in Born

Het nieuwe tankstation van PitPoint is alweer het zevende CNG/Groengas-tankstation in de provincie Limburg. Het is gelegen op bedrijventerrein Holtum Noord en gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A2 (afslag 46, Roosteren) aan de Holtum-Noordweg 117 in Born. Op dit tankstation kan 24 uur per dag en zeven dagen in de week Groengas/CNG worden getankt. Het tankstation accepteert gangbare betaalpassen zoals PIN, Maestro, Multi Tank Card, Travelcard, VISA en V-Pay.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.