ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Hoe uw gemeente helpt om de Week van de Starter een succes te maken

Hoe uw gemeente helpt om de Week van de Starter een succes te maken. De woonstarter staat deze week in de spotlight

header-starterslening-bart-svn.jpg

De allereerste Week van de Starter komt eraan! Deze week is het initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vindt plaats van 27 september tot en met 4 oktober. De woonstarter staat deze week in de spotlight. Doet u mee?

Wat is de Week van de Starter?

Starters hebben het lastig op de woningmarkt. Er is een woningtekort, lange wachttijden, prijzen stijgen en er is de afgelopen jaren veel veranderd. Om starters te helpen zijn er natuurlijk woningen nodig. Maar een betere informatiepositie is ook onontbeerlijk. Om hen te helpen hebben woningmarktexperts hun krachten gebundeld. Op de nieuwe website www.startenopdewoningmarkt.nl vinden starters betrouwbare en complete informatie over de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huur- en koopwoningmarkt.


Welke starter wordt hier bedoeld?

Starters zijn mensen die voor het eerst de woningmarkt gaan betreden (huren of kopen). In Nederland ligt de gemiddelde leeftijd van starters op de woningmarkt tussen de 25 en 40 jaar. Op startenopdewoningmarkt.nl vinden starters stappenplannen, tips en suggesties van professionals en tips uit eerste hand: van starters die inmiddels een woning hebben gevonden.


Partner van de Week van de Starter

SVn is partner van de Week van de Starter. We zijn blij dat het gelukt is met partners deze informatiewebsite en week te ontwikkelen. Startenopdewoningmarkt.nl is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Aedes, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, NVM, De Hypotheekshop, SVn, Vereniging Eigen Huis en NHG.


Wat wordt er georganiseerd in de week van de starter?

Helaas zijn op dit moment fysieke activiteiten erg lastig. Gelukkig hebben we passende alternatieven gevonden.


Webinars voor starters

In de Week van de Starter zijn er meerdere interessante webinars voor starters.

    • Maandag 28 september  “Zo koop je succesvol een huis” van Vereniging Eigen Huis
    • Dinsdag 29 september “Vergroot je kansen op de woningmarkt” van SVn over de Starterslening
    • Donderdag 1 oktober een webinar “Zo koop jij succesvol een nieuwbouwhuis” van Vereniging Eigen Huis
Kijk op www.startenopdewoningmarkt.nl voor meer informatie.


Webinars voor gemeenten

Platform 31 inventariseerde welke maatregelen gemeenten kunnen treffen om starters op de woningmarkt te helpen. Meld u aan voor dit evenement op dinsdag 29 september van 12.00 tot 13.30 uur. Onze relatiemanager Ben Boekraad heeft een bijdrage geleverd aan de inventarisatie en neemt namens SVn deel als kennisdrager.


Online-starterscafés

SVn organiseert samen met Floqz en de Hypotheekshop een aantal online starterscafés. We bieden deze cafés samen met de gemeenten Zevenaar, Montferland en de Provincie Limburg i.s.m. de gemeente Weert aan. Bij het starterscafé Limburg zijn ook hypotheekadviseurs, makelaars en woningcorporaties uit Weert en Venlo en omstreken aanwezig. Gemeente Amersfoort organiseert op maandag 28 september een fysiek online woonevent en maandag 5 oktober een online woonevent.


Online open huizen dag van NVM

De NVM open Huizen route gaat dit jaar niet door in verband met het coronavirus. Vervelend als je een huis zoekt of te koop hebt staan. Gelukkig hebben we Funda nog én de online open huizen dag van de Hypotheker. 


Mist er nog iets?

Organiseert u zelf iets in de week van de starter? Laat het ons weten! Dan zorgen wij ervoor dat het op de agenda van www.startenopdewoningmarkt.nl komt te staan.


Helpt u mee om de week van de starter een succes te maken?

Dat kan! Besteed aandacht aan de Week van de Starter op uw site of sociale media. Op mijn SVn vindt u enkele teksten die u daarvoor ter inspiratie kunt gebruiken. Op www.startenopdewoningmarkt.nl staan promotiematerialen en afbeeldingen die u kunt gebruiken. We ontwikkelen nieuwe informatie over de starterslening en hebben nieuwe verhalen van starters geschreven. Wilt u informatie delen? Graag! Meer weten? Neem contact op met uw relatiemanager.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.