ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Energiebenchmark gemeenten en maatschappelijke accommodaties

Energiebenchmark gemeenten en maatschappelijke accommodaties. Vrijwel elke gemeente heeft doelstellingen bepaald voor energie- en CO2-reductie in de maatschappelijke vastgoedportefeuille. Zo ook uw gemeente. Doe mee aan onze energiebenchmark!

27 november 2017

Vrijwel elke gemeente heeft doelstellingen bepaald voor energie- en CO2-reductie in de maatschappelijke vastgoedportefeuille. Zo ook uw gemeente. U zou het misschien niet zeggen, maar de totale omvang van het gemeentelijke vastgoed in Nederland is groter dan de gehele Nederlandse kantorenvoorraad.

In opdracht van het RVO, heeft bbn adviseurs reeds in 2015 een energiebenchmark uitgevoerd. Bijgevoegd de resultaten.

In 2017 gaan we de benchmark opnieuw uitvoeren met nog meer gemeenten en maatschappelijke accommodaties (gemeentelijke huisvesting, sportaccommodaties en zwembaden). 

Daarnaast breiden we de benchmark uit door inzichtelijk te maken welke routes de verschillende gemeenten nemen om hun doelstellingen te behalen.

Graag willen wij ook u uitnodigen om hieraan deel te nemen. In de bijlage treft u de stappen aan die wij met de gemeenten doorlopen.

Daarin ziet u welke voordelen meedoen aan de benchmark voor u oplevert. Daarnaast kunt u hier de resultaten van het vorige onderzoek bekijken.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Ivana Radakovic (i.radakovic@bbn.nl of 088 - 226 7400) 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.