ruimte en milieu / Partnerbijdrage

BRT gebruikers maken keuzes over waterobjecten in de nieuwe BRT

Het Kadaster nodigt BRT-gebruikers graag uit om mee te denken over de BRT na 2016.

17 juni 2014

AfbeeldingMet de komst van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) in 2016, wordt de BRT (grotendeels) afgeleid van de BGT. Dit kan gevolgen hebben voor gebruikers van de BRT. Daarom nodigt het Kadaster BRT-gebruikers graag uit om mee te denken over de BRT na 2016. Op 26 mei was de eerste gebruikerssessie met ruim 25 deelnemers. Thema van deze eerste sessie was Water.

Waterobjecten
Na een inleiding over algemene verschillen tussen BGT en de huidige TOP10NL, hebben we de resultaten getoond van proeven die we hebben gedaan om waterobjecten uit de BGT automatisch te generaliseren naar TOP10NL. Daarna hebben de gebruikers de verschillen besproken tussen waterobjecten in de BGT en waterobjecten in TOP10NL. Voor een aantal verschillen hebben we een duidelijke keus kunnen maken. Keuzes maken bleek niet altijd mogelijk. Openstaande vragen willen we daarom bespreken tijdens een bijeenkomst van alle waterschappen.

Presentatie
In de presentatie van de themasessie van 26 mei 2014 vindt u de verschillen tussen BGT en TOP10NL te zien. Ook de voorstellen die de gebruikers tijdens de sessie hebben gedaan, staan in deze presentatie.

Gebruikersessie bijwonen?
Wilt u ook een van de gebruikerssessies bijwonen? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Daar vindt u ook de data van de sessies.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.