ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Limburgse Parkstad-gemeenten en waterpartners aan de slag met klimaatadaptatie

Limburgse Parkstad-gemeenten en waterpartners aan de slag met klimaatadaptatie. Samenwerking met Waterschap Limburg en de Waterleidingmaatschappij Limburg om te bekijken welke aanpassingen nodig zijn.

23 juli 2018

Zes gemeenten in de Limburgse stadsregio Parkstad gaan aan de slag met klimaatadaptatie. Klimaatverandering zal in de toekomst leiden tot meer extreme regenval, hitte en droogte. Deze gemeenten gaan in samenwerking met Waterschap Limburg en de Waterleidingmaatschappij Limburg bekijken welke aanpassingen nodig zijn om zich voor te bereiden op de gevolgen daarvan. Arcadis helpt ze daarbij.

Het gaat om de gemeenten Voerendaal, Simpelveld, Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf. Arcadis helpt met het opstellen van een water- en rioleringsplan, waarvan visie, beleidskaders en het formuleren van maatregelen ten aanzien van klimaatadaptatie een onderdeel zijn. Ook rekent Arcadis de financiële consequenties hiervan door zodat deze gemeenten de beste keuze kunnen maken.

“Het deltaplan Ruimtelijke adaptatie spoort overheden aan meer tempo te maken bij het klimaat- en water robuust inrichten van stad, dorp en regio. Het is goed te zien dat verduurzaming van het lokaal waterbeheer inmiddels hoog op de agenda staat.’’, zegt David van Raalten, programmamanager klimaatadaptatie van Arcadis. ,,Zo moeten ze bijvoorbeeld bij extreme neerslag of bij overstromingen het water sneller afvoeren. Door nu slim te kijken kunnen de waterpartners investeringen beter afstemmen en op de lange termijn veel geld uitsparen.’’

In het afgelopen jaar is Arcadis op tal van plekken in het land betrokken bij klimaatadaptatie. Zo is en wordt er gewerkt aan het klimaatbestendiger maken van Utrecht, Den Haag en Rotterdam, de gemeenten binnen de samenwerkingsregio Zaanstreek, het samenwerkingsverband waterketen Peelgemeenten, het samenwerkingsverband waterketen Land van Cuijk, de fusiegemeente West Betuwe, Schiphol en vliegbasis Eindhoven.’’

Voor meer informatie over Arcadis & klimaatadaptatie
www.arcadis.com/klimaatbestendigestad

Contact

David.vanRaalten@arcadis.com  Mobiel : +31 (0)6 2706 0272

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.