ruimte en milieu / Partnerbijdrage

Project kustwerk Katwijk genomineerd voor Gouden Piramide 2015

Project kustwerk Katwijk genomineerd voor Gouden Piramide 2015. Combinatie van kustversterking met de bouw van de parkeergarage én de ruimtelijke herinrichting van het duingebied.

02 juni 2015

Het ARCADIS project kustwerk Katwijk is een van de vijf genomineerden voor de Gouden Piramide 2015; de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. Kustwerk Katwijk is volgens de jury onder leiding van Eric Luiten, Rijksadviseur voor Landschap en Water, ‘Een technisch hoogstandje waarmee de opdrachtgever buiten de gebaande paden is getreden.’

In het project Kustwerk Katwijk werkten de opdrachtgevers gemeente Katwijk en hoogheemraadschap van Rijnland nauw samen met een aantal partners. Door de gezamenlijke organisatie was het mogelijk de kustversterking te combineren met de bouw van de parkeergarage én de ruimtelijke herinrichting van het duingebied: een unieke en innovatieve combinatie binnen één project. Het vernieuwde kustgebied zet Katwijk nog meer op de kaart als aantrekkelijke badplaats.

ARCADIS is vanaf het begin van dit project betrokken geweest aan de zijde van de opdrachtgever. In het voortraject heeft ARCADIS het concept van dijk-in -duin met parkeergarage mede vormgegeven. Bij het ontwerp voor de kustversterking hebben wij de integraliteit voorop gezet en continu gezocht naar flexibiliteit en meerwaarde in het ontwerp. Ook heeft ARCADIS het omgevingsmanagement, het Projectplan, de MER, de vergunningen en alle
bijbehorende onderzoeken geleverd.

De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De jaarlijks toe te kennen Rijksprijs bestaat uit een bedrag van vijftigduizend euro, een trofee en een architectuurplaquette. In een publicatie worden de beste inzendingen gepresenteerd.  Na een locatiebezoek in juni, wordt de winnaar bekendgemaakt op zaterdag 21 november 2015.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.