of 58952 LinkedIn

Burger versus ambtenaar

Meer natuur, of liever een woonwijk? Burgers en ambtenaren hebben vaak verschillende ideeën over de inrichting van hun leefomgeving. I&O Research bracht voor  Binnenlands Bestuur  de verschillen in kaart.

Meer natuur, of liever een woonwijk? Burgers en ambtenaren hebben vaak verschillende ideeën over de inrichting van hun leefomgeving. I&O Research bracht voor Binnenlands Bestuur de verschillen in kaart.

Alles moet het zelfde blijven
Een krappe meerderheid van de burgers (51 procent) vindt dat binnen 500 meter van de eigen woning geen ruimte is voor nieuwe initiatieven. Ongeveer een kwart stelt dat er nog ruimte is voor natuur en groen, dan wel laagbouw. Windmolens? Die zeker niet.
Afbeelding


Meer woningen, meer natuur
Driekwart van de ambtenaren ziet in de eigen werkgemeente nog ruimte voor laagbouw. Ook voor natuur en groen is volgens ruim de helft voldoende plek. Windmolens? Eén op de drie ambtenaren wil ze wel overwegen.
Afbeelding


Verantwoording: I&O Research deed dit onderzoek onder 3.262 burgers en onder 333 gemeenteambtenaren die werkzaam zijn binnen een domein waarin men veel te maken heeft met de ontwikkelingen van de Omgevingswet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.