of 64707 LinkedIn

Rapport: oud-burgemeester verrijkte zichzelf

Oud-burgemeester Harry de Vries van Lingewaard declareerde ritten met de auto die niet hebben plaatsgevonden. Ook rekende hij meer kilometers dan er werkelijk was gereden. In totaal gaat het om ruim 3700 kilometer.
Reageer

Ex-burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard heeft lange tijd declaraties vervalst. In totaal verrijkte hij zichzelf met 2695 euro, blijkt woensdagavond uit een rapport van onderzoeksbureau van Kafi Integrity.

kilometers

Zo declareerde hij ritten met de auto die niet hebben plaatsgevonden. Ook rekende hij meer kilometers dan er werkelijk was gereden. In totaal gaat het om ruim 3700 kilometer. Het onderzoek werd ingesteld nadat De Vries opnieuw was betrapt op gesjoemel met declaraties en reiskostenvergoedingen. Om die reden stapte de CDA'er vorig jaar onmiddellijk op.

Niet vorderen

De gemeentesecretaris ontdekte bijvoorbeeld dat hij kosten declareerde voor een eindejaarsbijeenkomst in het Duitse Kleef, terwijl hij daar niet was geweest. Toen zij hem wees op de fouten, corrigeerde De Vries de bonnen over het vierde kwartaal van 2011 en het eerste half jaar van 2012. Hij schakelde ook de gemeentesecretaris en andere ambtenaren in om zijn probleem op te lossen. De gemeentesecretaris werd daardoor in januari op non-actief gezet. De gemeente kan het bedrag niet terugvorderen, omdat het onderzoeksbureau heeft ontdekt dat er fouten in de gemeentelijke regelingen zitten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Vacatures

Dossier: coronavirus

Afbeelding

 

In dit dossier leest u alle artikelen van Binnenlands Bestuur over het coronavirus.