NorthC Datacenters

NorthC is het grootste regionale datacenterbedrijf in Nederland.

Met tien onderling verbonden en over het land verdeelde datacenters bedienen we diverse (semi)overheidsinstellingen zoals gemeenten, provincies, waterschappen en veiligheidsregio’s, maar ook zelfstandige bestuursorganen. Daarnaast vormen onze datacenters een thuishaven voor de infrastructuur van diverse IT- en clouddienstverleners, ondernemingen en zorginstellingen.

Vrijwel elke gemeente bevindt zich in een bepaalde fase van de digitale transformatie. Zo helpen wij organisaties die (een deel) van hun IT-infrastructuur in een extern datacenter willen onderbrengen maar ondersteunen we ook bij vraagstukken omtrent de cloud. In welke fase u zich ook bevindt, het datacenter heeft steeds een spilfunctie en biedt de beschikbaarheid, betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid om uw digitalisering optimaal te ondersteunen.

NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Uw data staan bovendien gegarandeerd op Nederlandse bodem. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners en een groot digitaal ecosysteem, zijn we in staat totaaloplossingen voor onze klanten aan te bieden.

Logo-NorthC-transparant.png
  • Fokker Logistics Park -Fokkerweg 300, Gebouw 59
  • 1438 AN Oude Meer
Video

Digital Business. Personal Connections.

Elke dag vertrouwen honderden (overheids)organisaties en bedrijven op onze dienstverlening voor het plaatsen van hun digitale ecosystemen.

Van grote overheidsorganisaties tot regionale IT-bedrijven, bij NorthC staan we altijd dichtbij onze klanten. We zijn marktleider in regionale datacenterdiensten en lopen voorop op het gebied van duurzaamheid. Zoals bijvoorbeeld met onze noodstroomvoorziening op groene waterstof in Groningen. 

Bekijk onze nieuwe brandmovie 

NorthC Datacenters

Kennisbank

Van ontwikkelingen binnen de IT-branche, overheid, zorgsector en vraagstukken over trends tot en met een uitgebreide toelichting op technieken en de cloud. In onze whitepapers, blogs en essays gaan we dieper in op actuele thema’s binnen de branche.

Meld u aan voor kennis updates of stel een vraag.

NorthC Datacenters

Van zorgeloze datacenter outsourcing tot hybride cloudoplossingen

De beschikbaarheid van uw ICT-omgeving is cruciaal. Fysieke en digitale beveiliging zijn belangrijker dan ooit. Wij helpen u om de bedrijfscontinuïteit te garanderen en faciliteren veilige data opslag, -verwerking, -uitwisseling en cloudconnectiviteit op Nederlandse bodem.

Bekijk diensten

NorthC Datacenters