Datacompetent

Mensen helpen met datageletterdheid.

We willen mensen helpen betere keuzes te maken met data in hun privé en zakelijke leven. We willen mensen data-bewuster krijgen en meer zekerheid bieden over hun baan in de data-toekomst door hen op te leiden in datageletterdheid. Om professionals te ondersteunen in hun data soft skills zodat zij beter hun werk kunnen doen binnen de organisaties waar zij werken. We ondersteunen organisaties om datagedrevener te werken en middelen efficiënter en effectiever in te zetten door te investeren in datageletterdheid.

Wij geloven er in dat íedereen er baat bij heeft datageletterder te worden. Net als lezen & schrijven vinden wij datageletterdheid een basis competentie. Dus wij zetten ons in voor kinderen, scholieren, studenten, professionals, werkzoekenden, gepensioneerden en anderen.  

De omvang van data groeit exponentieel door innovatieve techniek en software. Ook de ontwikkelingen in data-science, machine learning en AI zorgen er voor dat de omvang van data enorm hard groeit. Terwijl de vaardigheden van de mens achterblijven en er geen opleidingsmateriaal op onderwijsinstellingen is opgenomen in het curriculum over specifiek datageletterdheid. Datacompetent ontwikkelt dit opleidingsmateriaal. We vinden dat we niet kunnen wachten dat dit door de overheid zelf gedaan wordt en nemen een leiderschapspositie in om kennis vrijblijvend te delen en te faciliteren aan organisaties en burgers.  

Waar helpen wij organisaties mee?

We helpen mensen data-bewuster te worden en activeren en enthousiasmeren hen om meer met data te gaan werken. Dit doen we door:

  1. Assessments af te nemen;
  2. Opleidingen te faciliteren in de vorm van online trainingen & workshops;
  3. Toolkit Data365 waarmee je het hele jaar zelf kunt oefenen.

Logo Datacompetent
  • Euclideslaan 201
  • 3584BS Utrecht
Awareness

Online Training

In de online training Datageletterdheid Awareness staan we stil bij het data-bewustzijn. We leggen uit wat data zijn en wat datageletterdheid en datagedreven werken is. Met behulp van praktische en voor iedereen herkenbare voorbeelden nemen we jou mee in de wereld van data.

Schrijf je gratis in!

Datacompetent