CitizenLab

CitizenLab is een flexibel, gebruiksvriendelijk participatieplatform voor lokale overheden en organisaties.

Met CitizenLab heb je alles in huis om vanuit één centraal platform informatie te delen, gebruikers te raadplegen, een dialoog te voeren en samen de toekomst te co-creëren.

Met het platform kan je makkelijk:

• Gebruikers betrekken: de toolbox aan participatiemethodes gebruik je om zelf je projecten vorm te geven. Verzamel innovatieve ideeën, laat gebruikers prioriteiten aangeven, bespreek scenario’s, neem een vragenlijst af, of organiseer een online workshop - allemaal via hetzelfde platform.
• Projecten beheren: participatieprojecten zijn snel en gemakkelijk op te zetten. Volg je projecten, modereer discussies, verwerk input, en werk efficiënt samen met je team en stakeholders.
• Beslissingen maken: de geautomatiseerde dashboards en rapporten in het platform geven je betrouwbare inzichten voor slimmere besluitvorming. Leer van je gebruikers en neem betere beslissingen die aansluiten bij hun behoeftes.

CitizenLab werkt in binnen- en buitenland met 300 gemeentes en organisaties samen. De meest voorkomende participatie thema’s zijn; strategie, planning & mobiliteit, klimaat & duurzaamheid (energietransitie) en community & buurtwerk. CitizenLab’s doel is om communities en overheden over de hele wereld te helpen met inclusieve, participatieve en op maat gemaakte besluitvorming.

Logo Citizenlab
  • Overhoeksplein 2
  • 1031 KS Amsterdam
Onze missie bij Citizenlab

Onze visie

We brengen lokale overheden en inwoners samen op digitale platformen, zodat ze samen kunnen bouwen aan een plek waar iedereen zich gehoord en thuis voelt. Digitale participatie voor een betere democratie.

Bekijk de video hierboven

CitizenLab