of 62812 LinkedIn

VVD-fractievoorzitter weg om 'doordrukken avondklok'

Fractievoorzitter Ghislen Nysten van de VVD in Beek legt zijn functie in de gemeenteraad van het Limburgse dorp neer. De 29-jarige jurist en ondernemer heeft in een brief aan partijgenoot en premier Mark Rutte laten weten het huidige coronabeleid niet langer te kunnen ondersteunen. In een vrijdagavond verzonden tweet moedigt hij andere liberalen aan een tegengeluid te laten horen.
18 reacties

Fractievoorzitter Ghislen Nysten van de VVD in Beek legt zijn functie in de gemeenteraad van het Limburgse dorp neer. De 29-jarige jurist en ondernemer heeft in een brief aan partijgenoot en premier Mark Rutte laten weten het huidige coronabeleid niet langer te kunnen ondersteunen. In een vrijdagavond verzonden tweet moedigt hij andere liberalen aan een tegengeluid te laten horen.

Ontmenselijking

In een interview in De Telegraaf, waarnaar hij verwijst via zijn tweet, laat hij weten dat het doordrukken van de avondklok zijns inziens de grondrechten van burgers terzijde schuift. Hij voelt zich naar eigen zeggen al maanden ongemakkelijk met de 'ontmenselijking' door het gevoerde coronabeleid. Maar het doordrukken van de avondklok, waarbij Rutte volgens Nysten een rechterlijke uitspraak van tafel veegt, gaat hem te ver.


'Kakkerlak doden met atoombom'
Het kabinet ging met zijn handelwijze na de uitspraak in het kort geding afgelopen dinsdag een grens over, vindt Nysten. 'Niet langer wil ik een beleid steunen dat een kakkerlak probeert te doden met een atoombom', laat hij in De Telegraaf weten.


Discussie over betere oplossingen
Hij is er niet op uit de VVD te beschadigen maar hij wil een discussie op gang brengen over betere oplossingen. Verder hoopt hij dat juristen zich organiseren omdat de rechtsstaat onder dit kabinet in gevaar zou zijn. Nysten geeft zijn zetel in de gemeenteraad van Beek terug aan de VVD. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Keijzer op
@Peter Jans

Niet op goed geluk. Dat suggereert teveel: iene miene mutte, tien pond grutten… en aan het eind van dat liedje valt willekeurig een belangengroep af, zo de volgende en de volgende...

Keuzes door regering gaan met in achtneming van beschouwingen van een grote, uitgebreide adviesclub en die deskundigen naar beste vermogen hun inschattingen doen en tot een gezamenlijk advies komen.

Onzekere factoren zijn immer het gedrag van mensen, aanlevering vaccins en een volatiel muterend virus. Leveringen vaccins in EU verband, sputteren nu en dat is een grote onverwachte stok in het wiel. Rusland en China juichen. Hopen dat EU op knietjes aankomen bij hen, tegen uiteraard een prijs in meer dan een opzicht!

U beseft hoop ik daarnaast ook, dat Mark Rutte en kabinet, onder kolossale druk staan binnen coalitie, door oppositie en alle belanghebbenden daarbuiten. Het kabinet en dus ook de premier, gaat het never nooit, naar tevredenheid van iedereen doen.

Bovendien lees ik nu ook weer geen roep om een opnamestop voor Covid patiënten bij een bepaalde ziekenhuisbezetting. Al dat: en dit dan en dat dan en zus dan of zo, wat ik hier lees in reacties na de persconferentie, eist een dergelijke opname stop op! Durf dat dan ook te noemen als nog meer open moet!

Blijkbaar lucht het op, om dan op Mark Rutte en VVD te schieten!
Moet je VVD-er Ed Nijpels gisteren eens horen aan een van die praattafels. Met zulke VVD “vrienden” hebben je tegenstanders het comfortabel. Waarom Ed Nijpels nog bij VVD zit is mij een raadsel. Eigenlijk ook weer niet, om de lucratieve politieke baantjes denk ik in allerlei adviescommissies.

Tussen de 4 coalitiepartijen is uitputtend onderhandeld wat aan versoepelingen nu gebeurt. Gooi dat niet op een man! Intellectuele oneerlijkheid noem ik dat. De 3 partijen, buiten de VVD, hebben zeer zeker een hele dikke vinger in die pap gehad en met elkaar meer opgediend, dan Mark Rutte had aangedurfd, denk ik, als je hem hoort vanavond.
Door VVD er op
Onbegrijpelijk dat het testen, de sleutel voor onze Vrijheid, nu nog niet op orde is. Commerciële teststraten hebben weinig te doen ( te duur), de GGD heeft data lekken, en bron en contact onderzoek kan men niet doen. Dan maar een noodrem met een Vrijheid beperkende maatregel! VVD onwaardig
Door Mark op
Waarom geen terrassen open? Waarom geen winkels open terwijl dat in half Europa wel kan? Waarom nog maar zijn weinig vaccinaties ? Kortom een zwalkend Rutte

Door Peter Jans op
vanavond was Rutte erg overtuigend in zijn twijfels. Waarschuwen voor derde golf en tegelijk versoepelingen. Avondklok kan niet weg maar andere risico s kunnen we wel.... Dit is op goed geluk besturen.!
En wat heeft hij gedaan aan preventie en de menselijke maat. Niets. En wat heeft de VVD gedaan aan het verbeteren van de zorg? NIETS!
Door Marieke op
Ik word doodziek van de Rutte en De Jong. Een soort Bassie en Adriaan... men roept maar wat, geen visie en geen beleid.... En veel adhoc. Grappig te horen dat de avondklok niet nodig zou zijn op de stem datum. Kun je je dan niet besmetten? En kinderen mogen nu ineens wel weer naar school.... waarom nu wel? En waarom kon Rutte eind vorige week al een afspraak maken bij de kapper? Handelen met voorkennis in eigen belang. Nou ja ga zo maar door. DE VVD heeft ervoor gezorgd dat veel ondernemers in mijn straat failliet zijn gegaan of zijn gestopt. Weg ermee! En dan bedoel ik Rutte
Door Keijzer op
@Bas Tims
Met referte aan mijn post m.b.t. Vlaamse professoren die ik ook volg (zijn geen gekkies of angstzaaiers allemaal), maar ook met het oog op het beleid van Duitsland etc., stelt u nu dat die landen allemaal voor hun lol die maatregelen nemen? Er een collectief burgertje pesten aan de gang is? Dat zou te bizar voor woorden zijn.

Ik hoor van die Vlaamse professoren ook, dat er een kans is, dat we met dit muterende virus moeten leven en het nog niet duidelijk is, hoelang na vaccinatie mensen immuniteit behouden. Het is niet uitgesloten dat dit om de zoveel tijd moet herhaald worden. Zoals eerder gezegd, dit begon met varen in dikke mist. Middels opgedane ervaringen en onderzoeken, die overal in volle gang zijn en met grote spoed gebeuren, moet die mist geheel optrekken en dus tegen die tijd het kan betekenen, dat we te maken hebben met blijvend vaccineren, om de zoveel tijd, of voor welke risicogroepen dan ook. Tegen die tijd is de Zorg wel ingesteld op Covid patiënten en blokkeert het aantal niet, zoals nu, de reguliere zorg. Hoeveel mensen ik niet hoor die op behandelingen en operaties wachten nu.

Aan u dus de dringende vraag (antwoord laf alom gemeden), omdat alles gaat om ziekenhuis capaciteit, bij hoeveel procent bezetting een opname stop moet komen voor Covid patiënten. Wie dat treft heeft dan pech.
Dat is wel de consequentie in huidige situatie nog van uw standpunt en geestverwanten! Wie A zegt moet dan ook het lef hebben B te zeggen. Die opname stop kan ook u of uw familie en bekenden treffen. Kies je een standpunt, dan kies je ook die gevolgen. Dat durven een meerderheid van de politieke partijen ook niet aan en trouwens een meerderheid van bevolking ook niet. Zijn dat allemaal gekkies dan?

Ik hoor of zie geen angst in mijn buurt/woonplaats: of men past de maatregelen toe, of deels, of helemaal niet, behalve dan in het laatste geval, waar mondkapjes voorwaarde is om binnen te komen. Het gedrag van mensen is, naast de Zorgcapaciteit en beschikbaarheid vaccins (plus doorgang verkiezingen m.i.) de reden van mate huidige beperkingen. Als dat positief zich ontwikkelt, vormt het keerpunt! Niet het opstappen van een meneer Nysten. Ik denk dat mei/juni grote omslag vormt.
Door Bas Tims (DGA) op
Er komt bij steeds meer mensen het besef dat de ingeslagen weg van de overheid zwaar overtrokken is en niet de juiste is. De consequenties van dat beleid is levenslang inenten, testen, 1,5 metermaatschappij en noem maar op moet stoppen. Daarom omarm ik mr. Nysten met een dergelijke stap en laten we hopen dat dit een keerpunt is.
Want, de Wappies en de Gekkies......wie zijn dat nou echt?
Door Keijzer op
AANRADER VPRO Buitenhof TV op 21 februari met Bas Heijne:

De wonderen zijn af en toe de wereld niet uit en dan komt er in dit geval vanuit VPRO Buitenhof TV met Pieter Jan Hagens als presentator (die nu zeldzaam eens boven zijn links-zelve uitstijgt) een maatschappelijk pareltje uit een linkse oester tevoorschijn, middels een schitterend gesprek met Bas Heijne. Die heeft via een 17-tal internationale denkers, wetenschappers etc., een verfrissend en verhelderend geestelijk bad ondergaan, om zichzelf te verbreden en te verdiepen op knelpunten huidige tijd en hoe verder, buiten het typische Amsterdamse en Nederlandse. Wel, de 3 V's (Verantwoordelijkheid-dan volgt Vertrouwen-dan volgt (sociale) Vrede, heb ik hier eerder meerdere keren genoemd en dat wordt door de analyse van Bas Heijne dik onderstreept, als nodige weg om aan te gaan werken. Tipt een bekende sociologe aan (ontstellend tekort in politiek) voor echte resonantie (echte relatie dus tussen mensen en hun omgeving). Ziet ook de kanteling bij VVD onder Mark Rutte. Betrekt al met al het hele spectrum aan huidige knelpunten en fricties in zijn analyse (oorzaken en gevolg) en waar ik nagenoeg in mee kan gaan. Dit zou wekenlang elke avond moeten worden uitgezonden, voorafgaande aan campagne uitzendingen in welk programma dan ook.

https://www.vpro.nl/buitenhof/speel~POMS_VPRO_16 …
Door Rood Hesje (werkt vreedzaam thuis) op
@Jantje: Keijzer vindt zelfs de VVD links, dus dat is een hopeloze discussie met hem. Niettemin heeft hij heel soms wel een punt. Maar helaas leidt dat niet tot het inzicht dat wij al decennialang rechts van het midden worden geregeerd.

@Hans: en waarom mag de Staat der Nederlanden geen gebruik maken van de rechtsmiddel die haar ter beschikking staan. Dat heet nl. ook rechtsstaat. Jouw angst berust nergens op. En die argumenten voor een lock-down zijn helemaal niet zo onbewezen of flinterdus wat mij betreft
Door Keijzer op
@Jantje
Wel, in mijn analyse hebben we al een dominant links kabinet, incl. CDA. Dat heb ik al verschillende keren hier beargumenteerd met o.a. de powerplay van de 3 coalitiepartijen van de VVD, om coalitieakkoord eenzijdig op te breken en het linkse laken daarmee nog meer naar zich toe te trekken en ter linkerzijde men het al decennia heeft over een links blok, om het hele laken naar zich toe te trekken. Hoe democratisch is dat als een land minstens voor de helft niet links is? In een coalitie, waar een rechterpartij bij nodig is, komt links op VVD uit. Anderen aan rechterkant kant worden uitgesloten. VVD is andersom helaas dus afhankelijk van meer dan 1 linkse partij door het versnipperde landschap ter linkerzijde, die vervolgens met hun vermeende morele suprematie de VVD de duimschroeven aandraaien bij lange coalitievorming. Dat gaat straks ook weer gebeuren.
Tenzij PVV en FvD stemmers strategisch gaan stemmen en kiezen voor Joost Eerdmans. Dan krijgt links een koekje van eigen (echo spijtig genoeg van het communisme) ondemocratische deeg.

Vacatures

Van onze partners