of 64740 LinkedIn

VVD Den Haag wil verbod op straatmuziek

De Haagse VVD wil dat de gemeente een verbod op straatartiesten invoert om de toenemende overlast aan te pakken die zij volgens de liberalen in de Haagse binnenstad veroorzaken.
5 reacties
De Haagse VVD wil dat de gemeente een verbod op straatartiesten invoert om de toenemende overlast aan te pakken die zij volgens de liberalen in de Haagse binnenstad veroorzaken.

Georganiseerd
Dat heeft raadslid Ibo Gülsen dinsdag in schriftelijke vragen aan het college gemeld. Volgens Gülsen hebben ondernemers veel overlast van straatmusici en bedelaars rondom het Plein, de Grote Marktstraat en het Noordeinde. ,,Oost-Europese straatmuzikanten bezetten op georganiseerde wijze bepaalde straten’’, aldus het raadslid. ,,Het huidige instrumentarium om de overlast van deze valse accordeonisten die elke keer hetzelfde deuntje spelen, in te dammen werkt onvoldoende.’’

APV

Ook wil de VVD een verbod op bedelaars in het centrum van de hofstad. De liberalen denken dat een verbod in de APV het gezag van de politie kan versterken bij de handhaving van de orde in de binnenstad. Den Haag had dat verbod eerder ook al in de APV staan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joschke op
Geldt dit ook voor de lofzang die de Haagse wethouders als Baldewsingh, Norder, Kool of de vml wethouder Huffnagel over zichzelf zingen?
Door jd kuiper (manager) op
Tja open grenzen he. Dat bedelen aanpakken oke, maar hoe doe je dat met straatmuziekanten? Het kan toch niet de bedoeling zijn dat dit totaal verboden wordt. Het voegt normaal iets toe aan de gezelligheid van een centrum. Misschien iets meer jazz voor de vvd-ers..?
Door Ruud (Geen VVD-fan) op
De VVD die het zelfstandige ondernemers onmogelijk maakt. Da's een goeie!
Door Henk op
Liberalen tegen de vrijheid. What's in a name.

Nothing.

Het wordt dus muisstil in de Reagan-Gorbatsjov-stad.
Door Peter van der Vloet (Raadslid VVD) op
Kijk even in de Elsevier van week 21 of neem even contact op met gemeente Enschede, Handhaving

Vacatures

Van onze partners