of 64120 LinkedIn

Veiligheidsregio's tevreden over weekend

Het schaats- en carnavalsweekend is, onder meer met het oog op het coronavirus, goed verlopen. Dat vindt het Veiligheidsberaad, dat hierover zondag een verklaring gaf.
7 reacties

Het schaats- en carnavalsweekend is, onder meer met het oog op het coronavirus, goed verlopen. Dat vindt het Veiligheidsberaad, dat hierover zondag een verklaring gaf.

Drukte

Het winterse weer, waarbij mensen op pad gingen om te schaatsen en te sleeën, zorgde op sommige locaties voor drukte. Maar volgens het Veiligheidsberaad konden gemeenten op tijd maatregelen nemen. Op enkele locaties kwamen toch te veel carnavalsvierders bijeen, maar 'dit leidde niet tot excessen'.

 

Logisch

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad van 25 veiligheidsregio's, vindt het logisch dat veel mensen naar buiten gingen. 'Veel mensen willen in deze tijd even de zinnen verzetten in de gezonde buitenlucht. Gelukkig gebeurde dat grotendeels verantwoord, zodat de drukte beheersbaar bleef in de natuurgebieden en op ijsbanen. Waar nodig namen burgemeesters maatregelen tegen de drukte. Mooi dat Nederland hiervan heeft genoten. We gaan de komende week alweer richting voorjaarstemperaturen. Daar zullen veel Nederlanders ook blij mee zijn.'

 

Carnaval

Op enkele plaatsen in Limburg hebben zondagmiddag groepjes feestgangers de carnaval spontaan geopend. Zo verzamelden zich zondagmiddag volgens de politie zo'n 250 mensen op het Vrijthof in Maastricht. In Heerlen kwamen enkele tientallen mensen bijeen op het Pancratiusplein om de eerste carnavalsdag te vieren. De sfeer was gezellig, en er werd onder meer het Limburgs Volkslied onder een stralende middagzon gezongen. Ook in Sittard en Roermond was er wat toeloop van deels verklede en geschminkte mensen. De sfeer was overal gemoedelijk en ontspannen.

 

Klunen

ProRail heeft dit weekeinde boetes uitgedeeld aan schaatsers die tussen Hoorn en Enkhuizen het spoor overstaken. De spoorbeheerder heeft extra mensen ingezet om te controleren langs het spoor op dit traject, zegt een woordvoerder. De afgelopen week liepen er op meerdere plekken in Noord-Holland schaatsers op het spoor. ProRail gaat ervan uit dat het gaat om schaatsers die vanaf hun auto de kortste route kiezen naar de plek waar ze willen schaatsen. Maar kluners op het spoor zijn "levensgevaarlijk", zegt ProRail en belemmeren het treinverkeer, omdat treinen stapvoets moeten rijden als er mensen langs of op het spoor lopen. Zaterdag was er al bijna een aanrijding. Kluners die op het spoor worden gesnapt, krijgen een boete van 140 euro. (ANP)


Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Robin op
@ Robin. De bestuurders hier kunnen inderdaad niets. De avondklok dient volgens RB Den Haag per direct te vervallen, want grondslag is niet correct ! Jippie!
Door drs. E. Nabled op
@ Carol & Krijn. Van Theodore Roosvelt, 26e President van de VS, is de uitspraak: 'speak softly, but carry a big stick'. Bij bestuurders in NL is het ongeveer het omgekeerde: overal mee bemoeien en een grote waffel over opzetten, maar niets voor elkaar krijgen. EU idem.
Door Rellie (Terschellinger) op
Vergat ik: op het IJsselmeer!
Door Krijn van Splunteren op
Nou, nou meneer (of mevrouw?) Hesje, wat een heftige reactie weer van uw kant. Sinds ongeveer een jaar bemoeien de Veiligheidsregio's zich niet alleen met onze veiligheid, maar ook intensief met onze gezondheid. Op een paternalistische toon worden we gewezen op de gevaren om zelf ziek te worden of om anderen ziek te maken. Maar als Carola dan een opmerking maakt over een gezondheidsaspect bij de voorzitter van die regio's, zou dat vuilspuiterij zijn? Draaf toch altijd niet zo door, man (vrouw?).
Door Rellie (Terschellinger) op
Heerlijk bij Makkum naar ijsspeedway wezen kijken: wat een spektakel! Waar de natuur al niet goed voor is! Geen boa gezien: die kwamen in de verte aanlopen toen het al afgelopen was.De motoren waren toen al weg.
Door Rood Hesje (werkt vreedzaam thuis) op
@Carola: mevrouw Stelo doet weer van zich horen met een opmerking die kant noch wal raakt en alleen kan worden gekwalificeerd is als vuilspuiterij uit frustratie.
Kan het een tandje minder mevrouw Stel!?
Door Carol Stel op
Hubert Bruls, de burgemeester van Nederland. Speelt zo nodig ook voor weerman.
Nu nog wat overgewicht kwijtraken, dan krijgen zijn woorden wat meer overwicht.

Vacatures

Van onze partners