of 63561 LinkedIn

Veiligheidsregio pakt strandfeesten Bloemendaal aan

De maatregel is genomen omdat er volgens de veiligheidsregio steeds meer van dit soort feestjes komen waarbij de aanwezigen nog nauwelijks afstand houden terwijl vanwege het coronavirus nog steeds 1,5 meter afstand moet worden gehouden.
5 reacties

De Veiligheidsregio Kennemerland heeft de noodverordening aangepast zodat er opgetreden kan worden tegen spontane feestjes op het strand van Bloemendaal. Politie en handhavers gaan optreden tegen mensen die met een geluidsinstallatie naar het strand komen. De apparatuur kan in beslag worden genomen, zo is zondag bekendgemaakt.

De maatregel is genomen omdat er volgens de veiligheidsregio steeds meer van dit soort feestjes komen waarbij de aanwezigen nog nauwelijks afstand houden terwijl vanwege het coronavirus nog steeds 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Zaterdagavond maakte de politie een einde aan zo'n spontaan feestje op het strand van Bloemendaal. Ook vrijdagavond werd er gefeest op het strand.

De maatregel geldt op het strand van Bloemendaal, de Zeeweg en Boulevard Barnaart. Ook de zee valt onder de aanpassing zodat kan worden opgetreden tegen mensen met bootjes waarop luide muziek klinkt. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Carol Stel op
En het gaat maar door: op basis van een noodverordening worden de vrijheden van de burgers steeds verder ingeperkt. En dan niet even voor een paar uur/paar dagen (daar is een noodverordening voor bedoeld), maar structureel, maanden (jaren?)lang.

Met Corona als smoes wordt de democratie om zeep geholpen !

Maar ik schreef het hier al vaker: In deze tijd vallen de meeste burgemeester zwaar door de mand. macht en nog eens macht, dat is het enige wat hen drijft. Dat geldt in het bijzonder de burgemeesters van de grote steden, die tevens voorzitter van de veiligheidsregio zijn (dus extra macht!). Aboutaleb, Halsema, Jorritsma, Kolff, noem maar op. Slechts Van Zanen weet zich enigszins aan de machtsgeilheid van de ongekozen bestuurderskliek te onttrekken.
Door Ben (Jurist) op
Jan is een echt feestnummer, zoveel is duidelijk. De overheidsmaatregelen richtten 100 keer zoveel schade aan als Corona. Hoe meer mensen dit zien en in opstand komen hoe beter. Burgerlijke ongehoorzaamheid is het middel.
Door Hans op
@ Jan: makkelijk praten, achteraf. Al die zogenaamde autoriteiten hebben geen flauw idee wat ze doen, wat ze kunnen doen en wat ze moeten doen: ze gaan het qua boetes heel dik verliezen.
Door Jan op
Bloemendaal had nooit die hippe strandtenten daar moeten toelaten. Die trekken dit soort publiek aan. Dit harde optreden is nu de enige oplossing. Gelukkig biedt de noodverordening hiervoor de wettelijke en dus democratische legitimering raadslid Rob.
Door rob (raadslid) op
ik vraag mij af ; what's next? en met welke democratische legitimering..

Vacatures

Van onze partners