of 65378 LinkedIn

Veenendaal schorst per direct vijf ambtenaren

De gemeente Veenendaal heeft vijf medewerkers per direct geschorst wegens ‘zeer ernstig plichtsverzuim’.
9 reacties
De gemeente Veenendaal heeft vijf medewerkers per direct geschorst wegens ‘zeer ernstig plichtsverzuim’. Het vermoeden bestaat dat de vijf, werkzaam bij Wijkbeheer, de afgelopen twee jaar gemeentelijke eigendommen hebben verduisterd.

Kapotte voorwerpen
De medewerkers zouden ‘kapotte voorwerpen’ hebben ingeleverd bij een oud ijzerboer en de opbrengsten daarvan achterhouden in plaats van af te dragen aan de gemeentelijke kassier, meldt de website Veenendaalsekrant.nl.

Verduisterd
Woordvoerder Krijn Weeda van de gemeente wil vanwege het onderzoek door een bedrijfsrecherchebureau niet zeggen om welke voorwerpen het gaat en ook niet of de gemeente inkomsten heeft gederfd. Alleen dat er ‘voor enkele duizenden euro’s gemeentelijk eigendom is verduisterd dat met gemeenschapsgeld is betaald. Daarom kwalificeren we dit als ernstig plichtsverzuim.’

Overtreden
Volgens Weeda bestaat het vermoeden dat ze de regels van de gemeente hebben overtreden. Ook daar moet het onderzoek duidelijkheid scheppen. Volgende week moet het onderzoek zijn afgerond.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door malle Pietje (handelaar lompen en metalen) op
Natuurlijk is elke vorm van stelen niet juist en moet dat worden aangepakt. De straf van direct geschorst (met welk gevolg ?) in verhouding tot het "gepleegde misdrijf", daar kunnen vraagtekens bij worden gezet.
Het "per ongeluk" verkeerd declareren door "top-ambtenaren" komt extreem vaak voor en dan moeten hooguit de te veel ontvangen bedragen worden teruggestort. Als straf zien ze een opgestoken vingertje en de opmerking "dat mag je echt niet doen hoor!""
En daar blijft het vervolgens weer bij.
Dus nu ook gewoon laten betalen en de waarschuwing niet en nooit meer doen.
En verder meteen als de sodemieter weer aan het werk !!
Door Joschke op
Beste Annemmarie. Klopt... maar waarom worden lagere groepen dan wel gepakt en de hogere niet?
Door eef (secr. medew.) op
da hoort nie jonge
Door Nobby (animal cop) op
Het gaat hier niet om goed of fout want daar heeft toch iedereen een andere mening over. Het gaat er om of gemeente Veenendaal duidelijk is richting personeel wat wel en niet kan. Wat de cultuur is en - heel belangrijk - of bestuur en management zelf het goede voorbeeld geven. Afgedankt materiaal meenemen voor thuis, is bij heel veel organisaties gebruikelijk. Scheelt namelijk in de niet onaanzienlijke stortkosten. Maar linea recta naar de schrootboer rijden en een paar euro's vangen, dat wordt tegenwoordig niet getolereerd. Hopelijk reageert de gemeente Veenendaal niet om een voorbeeld te stellen want dan is dit toch wel erg wrang.
Door Joris van Beert op

is de komkommer opeens niet meer in het nieuws?
Door Tom (Rekenmeester) op
Het gaat niet om het bedrag, wat ermee gemoeid is, maar om de (foute) mentaliteit. Helaas ook bij veel hoge heren (en dames), getuige vele studie(pret)reisjes, feestjes etc.
Door Wil (vrijwilligster UVV) op
Schandalige wijze? Dus als ze je pakken voor stelen (waar dan ook) en je valt onder de lagere loongroep mag dat? Zit Joschke zelf in die categorie misschien?.Doe normaal zeg....op staande voet ontslag bij bewijs! dat gebeurd ook in het gewone bedrijfsleven.
Door Annemarie (waterschapsambtenaar) op
Okay Joschke, dus als je in de lagere loongroep zit zou je niet gepakt moeten worden als je steelt van de baas. Beetje apart.
De regels zijn er voor iedereen of je nu veel verdient of niet. Je steelt gewoon niet van je baas.
Door Joschke op
Jammer is het dan de lagere loongroepen op deze schandalige wijze wordt ingepakt. Terwijl bijvoorbeeld wethouders in Den Haag donuts, vliegreisjes en dergelijke declareren en dat de VVD'er Van Aartsen als een regent stelt dat het allemaal wel okay is. De de bonnetjes ritselaar Huffnagel (bekend in Amsterdam wegens gerommel in Amsterdam) deed hetzelfde in Den Haag. Hij was bij de laatste verkiezingen niet meer herbenoemd als wethouder, maar moest in de raad zitting nemen, Heeft hij een jaar volgehouden. En in een beraad in de nacht van zon- op maandag gooide hij de handdoek in de ring. Alleen het tijdstip duidt al op een crisisberaad en op een niet vrijwillig heengaan. Maar hij komt ermee weg, terwijl het lagere personeel die in de fout gaan afgemaakt worden. En dat in een rechtsstaat las Nederland...

Vacatures

Van onze partners