of 64120 LinkedIn

Utrechtse homo's meest gepest door buren

Gepeste homostellen, blijken vaak slachtoffer te zijn van pesterijen van hun buren. Dit terwijl gedacht werd dat het jongeren waren die het pestgedrag vertoonden.
2 reacties

De meeste homoseksuelen in de stad Utrecht die zich gediscrimineerd voelen, worden gepest door hun buren. Vaak gaat het om een uit de hand gelopen burenconflict. Opmerkelijk, omdat het beeld bestaat dat homopesten op straat gebeurt, door jongeren.

Burenruzies

Dat schrijft burgemeester Aleid Wolfsen donderdag in een brief aan de gemeenteraad over het eerste jaar dat het Utrechtse project Gay Alert heeft gedraaid. Via Gay Alert zijn in een jaar tijd 23 mensen geholpen. In 14 gevallen ging het om burenruzie. Utrecht was de eerste stad in Nederland met een meldpunt voor homodiscriminatie. Inmiddels heeft de Gay Krant dit idee overgenomen. Wolfsen schrijft dat hij de Gay Krant heeft gevraagd om eventuele meldingen uit Utrecht door te spelen.

 

Leidsche Rijn

Wolfsen kwam eerder dit jaar ernstig in het nauw, toen bleek dat een door jongeren gepest homostel in Leidsche Rijn niet adequaat was geholpen. Dit stel is ondertussen verhuisd en volgens Wolfsen is in nog één geval voor verhuizing gekozen. Twee daders zijn aangehouden en moeten voor de rechter verschijnen en twee daders zijn uit hun huis gezet.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Kijk, reageer hier nu eens kwaad op in plaats van op die hype over weigerambtenaren. Maar nee, nu blijft het angstig stil.
Door Diederik van der Staay (adviseur) op
Wel weer truttig van de webredactie om dan een roze telefoon als plaatje bij dit item te plaatsen. kom op jongens, we zijn de 80's nou wel voorbij hoor....

Vacatures

Van onze partners