of 64621 LinkedIn

Utrechts Roma-gezin moet uit villa

Twee jaar geleden kwam de familie Nicolich volop in de publiciteit omdat zij rondzwierf met jonge kinderen. De gemeente Utrecht bood de familie tijdelijke huisvesting in een landhuis langs de A12 in De Meern.
5 reacties

Roma-familie Nicolich uit Utrecht staat weer op straat. De huisvesting was tijdelijk en het contract loopt op 31 december af. De familie moet dus binnen twee weken vertrekken uit een villa aan de snelweg A2 in De Meern.

Geen sloop
Twee jaar geleden kwam de familie volop in de publiciteit omdat zij rondzwierf met jonge kinderen. De gemeente Utrecht bood de familie tijdelijke huisvesting in een landhuis. De villa zou worden gesloopt. Die sloop is nu niet meer nodig en Utrecht wil de villa verkopen.


Geen hulp

Volgens de gemeente wist de familie dat de huisvesting tijdelijk zou zijn. De gemeente Utrecht gaat niet samen met een woningcorporatie op zoek naar een andere woning. Dat komt omdat de familie zich niet aan bepaalde afspraken heeft gehouden, welke dat zijn wil de gemeente vanwege privacyoverwegingen niet vertellen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan W op
Waar is de tijd gebleven dat Dragan iedere ochtend zijn kroost naar school bracht? Kwestie van de juiste mensen aanspreken in de familie en stoppen met onbekwame nono's op pad sturen. Natuurlijk is het niet de makkelijkste groep, maar daar hebben we er meer van in Nederland tenslotte! Overigens ben ik uitspraken als: "Stuur ze maar terug naar hun eigen land" zo zat. Iedereen met een afgeronde lagere school weet dat de meeste landen van herkomst niet meer bestaan!
Door S. Otter (jurist) op
Dat de mensen van te voren wisten dat ze op straat zouden komen te staan is echt een flauwekul argument.

In beginsel is een huurovereenkomst altijd voor onbepaalde tijd. Bij slooppanden zijn daar uitzonderingen voor, maar verkoop van een gebouw is absoluut geen geldige reden om de huurovereenkomst te beëindigen.
Door Jan op
De familie Flodder maar nu in het echt is toch minder leuk.
Door gelske (geen advocaat) op
Onmenselijk? Er mag wel eens een grens worden gesteld aan al die barmhartigheid. Niks willen doen om zelf iets aan de toestand te veranderen, niet aan de afspraken houden, en dan ook nog een andere villa verwachten? Zulk nodeloos profijft trekken van de maatschappij moet echt niet langer kunnen.
Door anoniem (advocaat) op
dit is onmenselijk mensen op straat zetten midden in de winter om je ijge te hachje te redden nederland moet schamen. is er geen mensen recht meer. zelfs dieren hebben onderdak en hulp.

Vacatures

Van onze partners