of 64204 LinkedIn

Urker jongeren moeten Oud en Nieuw thuis vieren

Oud en nieuw valt dit jaar op zaterdag en zondag, maar dat is voor burgemeester Kroon van Urk geen reden om de horeca om de sluitingstijden op de vroege zondagochtend te verruimen. Ook een meerderheid van de gemeenteraad wil de zondagsrust zelfs niet op 1 januari verstoren.

Oud en nieuw valt dit jaar op zaterdag en zondag, maar dat is voor burgemeester Kroon van Urk geen reden om de sluitingstijden van de horeca op de vroege zondagochtend te verruimen. Ook een meerderheid van de gemeenteraad wil de zondagsrust niet verstoren, zelfs niet op 1 januari.

Geen beperking
De kroegen in Urk gaan dus ook op 31 december om middernacht dicht, zoals elke zaterdagnacht. Het voorstel van Gemeentebelangen om een uitzondering te maken en tot 06.00 open te mogen haalde het niet. Burgemeester Jaap Kroon is er echter van overtuigd dat de jongeren uit het dorp dit niet als een beperking zien.

Woning bestormd
Kroon (CDA) heeft een problematische relatie met een deel van de Urker jongeren. Op Koninginnedag trok een groep van 150 jongeren naar het huis van de burgervader en dreigde dit te bestormen. Later werd er nog een poging gedaan om de woning van de burgemeester in brand te steken. De jongeren zijn het niet eens met het strenge beleid op Koninginnedag.

Overlast
Urk kampt al jaren met overlast door jongeren die dronken op de scooter of in de auto stappen. Met Koninginnenacht is het bovendien traditie dat de jeugd met scooters rondjes rijdt op rotondes in het dorp. De politie controleerde daarom tijdens de koninginnenacht streng op verkeersovertredingen en verrichtte vijftien aanhoudingen.

Familieaangelegenheid
Toch is Kroon niet bang dat de jongeren weer in opstand zullen komen met Oud en Nieuw. ‘Daar vrees ik in het geheel niet voor, dit is van een hele andere orde. Oud en Nieuw is een familieaangelegenheid. Ik ga de huizen niet bij langs, maar ik ga ervan uit dat de meeste jongeren het gewoon thuis vieren.’

Rustig

Ook de Urker horeca legt zich erbij neer, aldus de burgemeester.  ‘Een aantal ondernemers vroegen mij al: “een verruiming van de tijden honoreert u zeker niet?” Ik verwacht dat oudejaarsnacht in Urk wordt zoals altijd: rustig.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ron (beleidsmedewerker) op
Open tot 6.00 uur? tot 2.00 uur is m.i. lang genoeg om je te laten vollopen, want daar komt het tenslotte op neer. Ik vind de beslissing door de burgemeester nog niet zo gek.
Door JHAGM Sneuf van Toetellaere (BD) op
Kijk in het alcoholbestrijden zet hij de toon,een topburgemeester die Jaap Kroon.Nu gelukkig gesteund door de Gemeenteraad en dan heeft de rest van Nederland het te kwaad en schenkt de pers hem slechts pek en hoon.


Waren alle vuurwerken en drank verboden


en drinken niet meer in de mode


dan scheelde dat miljoenen in de dure tijd


raakte menig slachtoffer geen lichaamsdelen kwijt


en aanbaden wij geen Bachus of andere goden.

Vacatures

Van onze partners