of 64621 LinkedIn

Uitstel voor invoering nationale politie

De Eerste Kamer heeft aan Opstelten laten weten niet voor het eind van het jaar klaar te zijn met behandeling van het wetsvoorstel voor de nationale politie.
Reageer

Invoering van de nationale politie per 1 januari zit er niet in. De Eerste Kamer heeft aan minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) laten weten niet voor het eind van het jaar klaar te zijn met behandeling van het wetsvoorstel voor de nationale politie.

Instemming Kamers

Dat heeft een woordvoerder van de Eerste Kamer woensdag laten weten. Opstelten was plan aan het eind van het jaar de huidige 25 regiokorpsen om te vormen tot tien regionale eenheden, maar kan dat pas doen als Tweede en Eerste Kamer ermee hebben ingestemd. De Tweede Kamer heeft bespreking van het wetsvoorstel voor maandag op de agenda staan. Die gaat naar het zich laat aanzien wel gewoon door.

 

Onverantwoord

Ronald van Raak van de SP zei woensdag dat partijen maandag duidelijk kunnen maken waarmee de minister door kan gaan en waarmee niet. Beslissen kan de Tweede Kamer dit jaar volgens hem echter ook niet meer. 'We moeten het over de jaarwisseling heen tillen. Zo snel een stelselwijziging doorvoeren is onverantwoord. Druk op de ketel is goed, maar we mogen geen fouten maken.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners