of 59082 LinkedIn

Twitterende politiechef uit functie gezet

Districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe is definitief uit haar functie ontheven vanwege haar twitterbericht op eerste kerstdag vorig jaar. Nadat er twee doden waren gevallen in een woning in Meppel, twitterde Dijksman ,,dat het vast gaat om huiselijk geweld". Later bleek dat de slachtoffers, 19 en 23 jaar oud, om het leven waren gekomen door koolmonoxidevergiftiging.
11 reacties
Districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe is definitief uit haar functie ontheven vanwege haar twitterbericht op eerste kerstdag vorig jaar. Nadat er twee doden waren gevallen in een woning in Meppel, twitterde Dijksman ,,dat het vast gaat om huiselijk geweld". Later bleek dat de slachtoffers, 19 en 23 jaar oud, om het leven waren gekomen door koolmonoxidevergiftiging.
Proeftijd
Dat heeft de korpsbeheerder van de Drentse politie en burgemeester van Assen Sicko Heldoorn vrijdag bekendgemaakt. Dijksman wordt niet ontslagen. Heldoorn heeft de districtschef voorwaardelijk strafontslag aangezegd met een proeftijd van twee jaar. Als zij in die periode opnieuw in de fout gaat, volgt alsnog ontslag.

Ernstig plichtsverzuim
Volgens de burgemeester is er sprake van ernstig plichtsverzuim. Het ongepaste en voorbarige twitterbericht heeft de nabestaanden van de slachtoffers pijn gedaan, aldus Heldoorn. De korpsbeheerder heeft bij de maatregel rekening gehouden met het feit dat Dijksman al eerder vanwege een zogeheten tweet op de vingers was getikt. In augustus vorig jaar noemde zij, tot grote woede van Geert Wilders, in een twitterbericht de PVV ,,fascistisch".

Excuses
Gerda Dijksman liet in een reactie weten dat ze begrip heeft voor de opgelegde sanctie. Daarnaast biedt ze haar excuses aan de nabestaanden aan. ,,Ik betreur de ontstane situatie zeer. Dat doe ik ook in de richting van het bestuur, het korps en naar mijn collega's in het district", aldus Dijksman.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bas (logicus) op
@Johan, de tekst liet eigenlijk twee interpretatie open. Ik zal de verkeerde hebben gekozen en daarop hebben gereageerd.
In dat geval zou een deel van de eerste zin aangepast moeten worden.
Bij deze mijn excuses voor de verkeerde interpretatie.
Door p op
Als je domme dingen doet...

Als ze maar leert van haar fouten
Door Daan (Personeelsmedewerker) op
Ik vind dat je in bepaalde functie extra voorzichtig moet zijn met wat je twittert. Als politiechef zit je toch al in een glazen huis, en wat mevrouw Dijksman twitterde is in mijn ogen weinig professioneel gedrag voor een Politiechef.
Door johan op
@Bas, jij gaat helemaal voorbij aan ik bedoelde. Ik verwijs je naar mijn tekst en lees hem goed en haal er niet uit, wat er niet staat.
Door bas (logicus) op
@Johan, de tweet die jij vind kunnen “dat de PVV fascistisch is” kan gezien het gewicht dat achter de verzender staat leiden tot maatschappelijke onrust en draagt zeker bij aan het haat zaaien en de tweedeling in onze maatschappij. Gerda zocht haar eigen publiciteit omdat ze hoopte op een nog voorspoedigere carrière. Dat er een terugslag volgde, is dan haar eigen gezocht probleem.

Iedereen heeft een eigen verantwoording in onze maatschappij. Dat geld ook voor onze medeburgers met een Islamitische achtergrond. Feestvierend hebben enkele duizenden Moslims hier in Nederland op straat openlijk de val van de Twin Towers gevierd. Vernielingen en geweld werden niet geschuwd. Geen enkele Imam, Islamitisch jongerenwerker of Moslimorganisatie van welke kleur dan ook heeft hiertegen opgetreden of zijn afkeur over uitgesproken.
En dit was de spreekwoordelijke druppel.

Er was al een hoop wrevel bij de autochtone bevolking over het feit dat bepaalde groepen allochtonen op een waanzinnig buitenproportionele wijze vaak problemen veroorzaakte of in aanraking kwam met justitie. Het constant aandragen dat theedrinken de oplossing bied doet het bloed van de slachtoffers koken.

De PVV is ontstaan doordat anderen politiek verantwoordelijken fouten en feiten niet onder ogen wilden komen. Als deze politiek verantwoordelijken hun fouten hadden gecorrigeerd, de feiten niet hadden genegeerd en de regelgeving hadden gehandhaafd i.p.v. gedoogd dan had de PVV geen bestaansrecht gekregen.

Als de politiek verantwoordelijken bijtijds hadden geacteerd dan was de maatregel voor wat de meesten vinden wellicht acceptabel geweest maar nu zijn drastischere maatregelen noodzakelijk. Men zal oogsten wat men zaait. En dat geld voor de foute nalatige politici met hun achterban als wel voor de Islamitische gemeenschap.
Door johan op
Mevrouw heeft een veel zwaardere straf gekregen dan de onderstaande reacties doen vermoeden. Als bekend persoon is zij met naam en toenaam genoemd bij het vermelden van haar overtredingen en haar straf hiervoor. WAt mij ergert is de motivatie van de straf". Ik vind haar suggestie over die 2 doden, dat het vast een echtelijke ruzie betrof, al reden genoeg voor de opgelegde maatregel. Die tweet, die bij de motivatie is betrokken, betreft een uiting van vrije meningsuiting. Ik vind, dat dat moet kunnen!
Door Jan op
Getwitter staat gewoon gelijk aan slap ouwehoeren. Niet doen dus of er geen aandacht aan schenken.
Door Gevalletje huiselijk geweld op
Gaan ze dit soort sancties ook uitdelen aan politiemensen die slachtoffers van huiselijk geweld in de steek laten, enkel en alleen omdat de dader in het buitenland woont?
Door bas (logicus) op
Sancties zijn alleen vervelend indien men minder verdiend ± € 4.000,00 want dan gaat men wel inleveren op salaris, krijgt men oneervol ontslag, krijgt men meer taken of zwaardere en vervelender.
Iemand met haar salaris levert niet in op loon maar op verantwoording en taken.
Positieve discriminatie zette haar op die plek en de realiteit haalde haar daar weer vanaf.
Het rendement is helaas haar winst.
Door Ferdinand (kritische burger) op
Deze mevrouw terug zetten in rang en twee jaar laten meedraaien in de surveancediensten, zodat ze weet wat er in de maatschappijn loos is. Daarna zal moeten blijken of ze geschikt is voor een leidinggevende functie. Nu in ieder geval niet !

Vacatures

Van onze partners