of 59082 LinkedIn

Twitterende politiechef niet strafrechtelijk vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen stelt geen strafvervolging in tegen voormalig districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe naar aanleiding van haar Twitterbericht over de ,,fascistische PVV". Zij heeft met het plaatsen van de tweet geen strafbaar feit gepleegd, aldus het OM dinsdag.
9 reacties
Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen stelt geen strafvervolging in tegen voormalig districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe naar aanleiding van haar Twitterbericht over de 'fascistische PVV' Zij heeft met het plaatsen van de tweet geen strafbaar feit gepleegd, aldus het OM dinsdag.
Fascistisch
Dijksman plaatste in augustus vorig jaar een tweet met de tekst: 'politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg voor fascistische pvv'. Er kwamen drie aangiftes binnen bij het OM wegens smaad en belediging.

Persoonlijk delict
Volgens het OM is daar echter geen sprake van. 'De tweet richt zich namelijk niet tot één of meer bepaalde personen, maar tot een politieke groepering, de PVV', motiveert het OM. 'Belediging is een zeer persoonlijk delict'.

Uit functie
Overigens is  Dijksman begin dit jaar definitief uit haar functie ontheven vanwege een ander twitterbericht op eerste kerstdag vorig jaar. Nadat er twee doden waren gevallen in een woning in Meppel, twitterde Dijksman 'dat het vast gaat om huiselijk geweld'. Later bleek dat de slachtoffers, 19 en 23 jaar oud, om het leven waren gekomen door koolmonoxidevergiftiging.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bas (logicus) op
Men beoordeeld dergelijke mensen op papieren kwalificaties en of ze voldoen aan de multiculturele wensen en niet op de benodigde menselijke kwaliteiten die echt nodig zijn voor de uitvoering van die functie. Om die reden blijken de meeste benoemingen achteraf een drama.
Door henk (verbazer) op
Je vraagt je als gewone hardwerkende inwoner van ons land toch wel af hoe het mogelijk is dat veel van dit "soort Gerda Dijkman types" op dergelijke functies terecht komen.
Als er echt niet een betere kwaliteit is te vinden, dan is het slecht gesteld met ons kikkerlandje. Ben overigens wel benieuwd waar ze binnenkort weer opduikt. Met welk goed betaald baantje mevrouw weer verder mag.
Door Joschke op
Toch logisch?. De hoge politiebazen, Officieren ban justie en rechters staan boven de wet. Niets nieuw, derhalve..

Toninho heeft kinderporno, was officier van justitie: niet vervolgd. Rechter in Maastricht: idem. Gewone burgers worden opgepakt...

Rechter in Den Haag is medeschuldig aan de dood van enkele meisjes door de moordenaar Koos H. te laten lopen in ruil voor het gebruik van de mannelijkheid van de H.

Een rechter in Den Haag wil met pensioen omdat hij het gelazer zat is: hij was misdadig bezig in de Chipsholaffarie. Enzeovoort, enzoovoort. Wil je immuniteit, studeer rechten en wordt dan ovj of rechter. Succes gegrandeerd...
Door Kaas op
@ Jan

Het geld voor Wilders beveiliging gaat niet op aan linkse hobby´s, elke Euro is dus goed besteed.
Door Jan op
Bezuinigingsidee: hef die beveiliging van Wilders op. En zie: er gebeurt niets met hem. Louter om politieke redenen blijft hij maar beveiliging eisen.
Door Nobby (animal cop) op
Volgens mij heeft Gerda dezelfde trimmer als Geert. En alletwee zouden ze in hun publieke functie wat meer moeten nadenken over wat ze eruitflappen.
Door bas (logicus) op
Zoals Wim en Johannes al melden heeft deze uitspraak grote gevolgen.
Voormalig districtschef Gerda Dijksman geeft met haar overigens achterbakse opmerking aan geen enkele geschiedkundige kennis te hebben over het fascisme en heeft geen benul heeft dat haar opmerking, minder begaafde individuen zou kunnen aanzetten tot moord. Juist Gerda’s soort opmerkingen hebben er toe geleid dat Wilders in een kogelvrij vest moet rondlopen en omgeven wordt door bodyguards.
Wilders heeft daar zelf ook wel wat in bijgedragen maar dat kwam voornamelijk door uitlokking van foute politici en media. Je zou hierbij kunnen denken aan een potentiële springer waarbij iemand uit het publiek roept springen. De springer valt te pletter en de roeper krijgt dood door schuld aan zijn broek.
En je zou toch denken dat juist de politie gezien de recente gebeurtenissen van de afgelopen jaren daar een groter bewustzijn van moet hebben ontwikkeld. Dus beter zou moeten weten. Maar dat gaat blijkbaar niet op voor Gerda.
Feit is wel dat hiermee ook de angel uit het proces Wilders is verwijderd tenzij er straks sprake is van een gerechtelijke dwaling of corruptie.
Door johannes (adviseur) op
In het verlengde van deze beslissing van het OM kan je dus ook niet vervolgd worden als je een godsdienst achterlijk noemt. Je beledigt immers dan ook niet een bepaalde persoon of een groep bepaalde personen, maar een instituut.
Dank u wel mevrouw Dijksman voor deze uitspraak.
Door Wim (beleidsambt) op
Dijksman zet aan tot haat. Als je haar hier voor aanklaagt maak je meer kans voor een proces en een oneervol ontslag. Moet je zien hoe dan de linkse kerk te keer gaat.

Vacatures

Van onze partners