of 59345 LinkedIn

Toolkit tegen graffiti

3 reacties
Wie zijn degenen die met spuitbussen de gemeente ontsieren? Wanneer en waar doen zij dat en welke partijen moeten betrokken zijn bij de bestrijding van graffiti. De vandaag gepresenteerde toolkit graffiti geeft antwoord op die vragen.

Effectief
Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft dinsdag een toolkit tegen graffiti beschikbaar gesteld voor veiligheidsprofessionals bij gemeenten, politie, woningbouwcorporaties en andere organisaties die zich bezig houden met lokale veiligheid. De toolkit is bedoeld om grafitti structureel en effectief aan te pakken. De toolkit is op verzoek van Ter Horst samengesteld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

 

Integraal
Graffiti is een vorm van vandalisme die lastig is uit te bannen en die een groot maatschappelijk probleem vormt. Het ontsiert het straatbeeld, werkt verloedering in de hand en zorgt voor ergernis en onveiligheidsgevoelens bij bewoners en voorbijgangers. De enige bewezen effectieve methode voor de aanpak van graffiti is integraal en richt zich op preventie, opsporing en repressie. De toolkit graffiti laat zien hoe zo’n aanpak vorm kan krijgen.

Daderprofielen
De toolkit schenkt aandacht aan de achtergronden van graffiti, de daderprofielen, wie de betrokken partijen zijn bij de aanpak, welke elementen in de samenwerking in een project van belang zijn en het juridisch kader. Bij elk onderdeel worden voorbeelden gegeven van goede ervaringen die op sommige plaatsen in het land al zijn opgedaan.

 

De toolkit graffiti is te vinden op de website van het CCV: www.hetccv.nl/toolkitgraffiti.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Remy (Schrijver) op
Het heeft niets met nederland te maken. Graffiti is een geaccepteerde kunstvorm , die ward van pretenties is. Maniakken Stoppen Nooit.
Door Arend Maatkamp (Artiest) op
Als je het mij vraagt is dit het zoveelste plan wat niet of slechts gedeeltelijk gaat werken. De kern van het probleem moet men zien te begrijpen.. en dat is niet vandalisme maar die ongelooflijke egocentrische houding die je hier van jongs af aangeleerd krijgt in dit land. Maarja.. wat wil je in een atheïstisch land? Als God niet het middel punt vormt van je bestaan word je dat zelf.. en dat is gedoemd te mislukken natuurlijk..

anyway..aan degenen die hier stappen gaan ondernemen veel succes met de nieuwe poging gewenst, schonen muren kunnen wat mij betreft niet zoveel kwaad.. het zou alleen wel fijn wezen als de wat artistiekere burger ook wat meer podium kreeg in de openbare ruimte

Neem als je je verveelt eens een kijkje op mij graffiti websites
http://joax.nl (persoonlijk)
http://010fuss.com (werk van anderen wat ik vast gelegd heb)
Door NL-realist (juridisch medewerker) op
Het jongerencentrum Weesp van Versa Jongerenwerk werft actief onder de Weesper jeugd met periodieke cursussen graffiti. Dit zal elders in het land niet anders zijn. Weer eens wat anders dan de eerdere cursus blowen voor beginners...

Vacatures

Van onze partners