of 60220 LinkedIn

Tilburg waarschuwt slachtoffer niet nog eens geweld te gebruiken

Een 31-jarige Rotterdammer die vorig jaar tijdens de jaarwisseling in Tilburg buiten zijn schuld in elkaar is geslagen, heeft van de gemeente Tilburg een brief gekregen zich jaar rustig te houden en niet nog een de openbare orde te verstoren.
5 reacties
Een 31-jarige Rotterdammer die vorig jaar tijdens de jaarwisseling in Tilburg buiten zijn schuld in elkaar is geslagen, heeft van de gemeente Tilburg een brief gekregen zich jaar rustig te houden en niet nog een de openbare orde te verstoren.

Excuses
‘Een pijnlijke fout’, woordvoerder Brugt Groenevelt van Tilburg kan niet anders dan het ruiterlijk toegegeven: ‘Dit had nooit mogen gebeuren, we hebben dader en slachtoffer hier door elkaar gehaald. Stom, we hebben inmiddels onze oprechte excuses aangeboden.’

Brief aan raddraaiers
Zoals elk jaar stuurde de gemeente Tilburg ook in deze aanloop naar Oud en Nieuw de meest gekende raddraaiers een persoonlijke brief waarin ze worden gewaarschuwd zich rustig te houden. ‘Dat werkt goed, we hebben een bestand van mensen die overlast of erger veroorzaken. Deze weten dan weer even dat we hen in het vizier hebben en dat ze bij overtreding van de openbare orde al snel met de politie in aanraking komen’.

Fors geweld
Maar dit jaar ging het in tenminste een geval even helemaal mis, toen ook de 31-jarige Rotterdammer een brief kreeg. De man kreeg tijdens de vorige jaarwisseling op een feestje in Tilburg een woordenwisseling met een inwoner van deze stad en werd – buiten zijn schuld -  met fors geweld in elkaar geslagen. Hij raakte bewusteloos, had last van geheugenverlies en liep een hersenschudding plus verwondingen in het gezicht op.’

Slachtoffer wordt dader
‘De man deed aangifte, de dader komt begin volgend jaar voor’, aldus Groenevelt.  ‘Maar ergens in de gemeente  is de naam van het slachtoffer toegevoegd aan de lijst van raddraaiers die we jaarlijks waarschuwen’. Hoe dat gebeurt is weet de woordvoerder niet precies, maar ‘we zoeken het uit zodat het niet weer zal voorkomen’.

Bromsnor reikt uit
De meeste van deze brieven worden door de wijkagent persoonlijk aan de geadresseerde uitgereikt. ‘Dat kan niet fout gaan, onze bromsnorren kennen de pappenheimers in de wijk’. Maar omdat het slachtoffer in Rotterdam woont is de brief opgestuurd. ‘Dan mis je net die laatste controle’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ernst Wallinga op
"De man deed angifte, de dader komt begin volgend jaar voor". Dus meer dan een jaar nadat je in elkaar geslagen wordt komt de dader voor... Dus niet alleen de gemeente is niet goed bezig, maar ook justitie gaat niet erg lekker? Als je al een jaar moet wachten voordat iemand voor komt en veroordeeld wordt (aannemende dat dit nog wel de bedoeling is), dan kan zo'n briefje er ook nog wel bij. Deze man heeft vast zijn vertrouwen in de overheid al verloren. Zou burgemeester Groeneveld hem ook nog even persoonlijk gebeld hebben?
Door xxx op
Uit persoonlijke ervaring heb ik geleerd dat de grootste boeven (valse aangiften om een aangifte kapot te maken, wat gedoogd wordt door het OM) bij de politie zit. De goeden niet et na gesproken. En de 'onafhankelijke klachtencommssie' doet niets en zijn zo van hun gelijk overtuigd want we zijn van de pelisie. Er ziijn genoeg onschuldigen die door amateuristisch gedrag van OM, rechters en politie een strafblad hebben zoals de Twee van Putten en Lucia de B. En dat waren moordzaken, dan kun je wel op je vingers natellen hoeveel mensen er zijn die minder zware delicten zouden hebben gepleegd (in de ogen van de pelisie want ze worden op resultaten afgerekend)
Door Jan (ambtenaar) op
Sterker nog: al 6 uur.
Door Jan (ambtenaar) op
Leest de redactioe deze reacties wel eens na? Blijklbaar niet als zo'n bericht van Red Tube Light er al een half uur nu op staat. Incompetentie alom daar bij de internetredactie van Binnenlands Bestuur!
Door John Berrevoets op
" Maar omdat het slachtoffer in Rotterdam woont is de brief opgestuurd. ‘Dan mis je net die laatste controle’. "

Volgens mij is er slechts sprake van 1 controle en dat is geen controle in dit geval.

De politie lult zo vaak uit haar nek en dit is weer een prachtig voorbeeld

Vacatures

Van onze partners