of 62284 LinkedIn

Strafdienstplicht voor jongeren

Er komt een strafdienstplicht voor risicojongeren. De maatregel bestaat uit een combinatie van het van straat halen, werkzaamheden laten verrichten en heropvoeding.
Er komt een strafdienstplicht voor risicojongeren. De maatregel bestaat uit een combinatie van het van straat halen, werkzaamheden laten verrichten en heropvoeding.

Nachtdetentie
Dat blijkt uit het donderdag vrijgegeven concept-regeerakkoord. Bij onvoldoende effect of bij recidive kan de strafdienstplicht worden aangevuld met nachtdetentie. Voor de leeftijdsgroep van 15 tot 23 jaar zal het nieuwe kabinet komen met speciaal adolescentenrecht. De ouders van overlastgevende kinderen beneden de twaalf worden eerder en sneller dan nu financieel aansprakelijk gesteld.

Doortastend
‘Het moet veiliger worden op straten, in wijken en in de openbare ruimte. Het daadkrachtig aanpakken van straatterreur, overlast, intimidatie, agressie, geweld en criminaliteit vraagt om een zichtbaar, gezaghebbend en doortastend optreden van politie en justitie’, schrijven CDA, VVD en PVV in hun plannen.

Operationele sterkte
De operationele sterkte van de politie wordt met drieduizend man uitgebreid. Onder hen bevinden zich ook 500 man dierenpolitie (animal cops). Ook recherche en justitiële keten worden uitgebreid. Het leger zal vaker worden ingezet bij gecombineerde teams met de politie. De aanrijtijden van de politie moeten omlaag en de bonnenquota worden afgeschaft, als het aan de nieuwe regering ligt. CDA, VVD en PVV willen naar tien politieregio’s, samenvallend met tien arrondissementen. De mogelijkheden tot preventief fouilleren worden verruimd en er komt meer cameratoezicht.

Besloten
Coffeeshops worden besloten clubs die alleen nog voor meerderjarige inwoners van Nederland toegankelijk zijn op vertoon van een clubpas. Het afstandscriterium tot scholen wordt opgerekt tot 350 meter. Drugshandel wordt strenger bestraft en de grens tussen soft- en harddrugs wordt aangepast.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Sheea (pn) op
De nieuwe wereld orde (NWO) vernietigt Nederland.
In Nederland is er niets:
een grijs en regent het weer, de typische levensmiddelen is zijn chips, een diepe crisis,
er is geen baan, een taal onmogelijk is, veel van racisme, discriminatie en is begin een
gevecht native versus immigreert.
In Nederland is er geen kunst, geen verhaal, geen cultuur; de enige kunstwerken zijn Van Gogh en Rembrandt,
de rest is gebakken shit.
De coffeeshops zijn de enige goede wat er is hier te vinden.
Alleen de coffeeshops en prostituees hebben het toerisme in Nederland, en het toerisme is de enige rijkdom van Nederland.
Zonder coffeeshops en zonder hoeren in Nederland, alle hotels zullen worden lege, alle wegen zullen worden vol drugsdealers,
je economie zal vallen in stukken, de maffia sterke.
Uw regering zal vallen twee maanden na je dit doet.
Wilders, Rutte, Verhagen... Onderscheiden politieke, inderdaad beter zou zijn om u te bellen master en volger van de Vrijmetselarij
perverse, doorgeschakeld en demonische dat is het vernietigen van de wereld.
Door Alex (zelfstandige) op
Beste Janneke, we leven m.i. in een tijd dat 't terecht is dat we 'kriebels' over 't geld krijgen. We moeten (allemaal) wennen dat er minder te verdelen valt..Waar liggen dan de échte uitdagingen? Op je eigen gebied heb je vvast goede ideeen hoe sommige zaken óók (of anders) kunnen. Ik denk dat we naar een tijd toe gaan, waarin we de oplossingen dichter bij onszelf, onze eigen (werk)situatie, moeten zoeken en ben ervan overtuigd dat jullie daarover goeie ideeen kunnen aandragen (ik ben zelf ook lang ambtenaar geweest en doe nu (om andere redenen dan winst) andere dingen (bijv. ook vrijwiligerswerk).
Door janneke (ambtenaar) op
Sorry Frans, ik bedoelde natuurlijk Alex.
Door janneke op
Beste Frans, als je schrijft dat je minder geld verdient omdat je mij moet betalen, krijg ik kriebels. Je verdient juist méér omdat je 'ons betaalt', want daardoor kan je op een weg rijden, is de straatverlichting aan, blijft het water achter de dijken en kan je in een huis wonen waar openbaar vervoer in de buurt is en waar je een bedrijf kunt uitoefenen. Zonder 'ons' te betalen kon je over deze randvoorwaarden niet beschikken en moest je door de modder op zoek naar een koe om melk te veroveren.
Door Alex (zelfstandige) op
Beste W. Wilkens, liever 'laisser fair'? En Frans, we verdienen momenteel minder geld om j(ulli)e te kunnen betalen. Ik lees liever hoe jullie iets willen bereiken (met wat minder te besteden); niet 'rechts' en niet 'links' (polariserend) maar samen?
Door Norbert (wijkzaken) op
De strafdienstplicht kan mooi van pas komen bij strenge winters (zout strooien met de blote hand); wateroverlast (zandzakken slepen); herfst (bladeren van de spoorrails blazen) enzovoorts. Wel is het zo dat in de gevangenissen en jeugddetenties de verhouding gestraften/personeel ongeveer 1 op 1 1/2 is zodat ik erg benieuwd ben waar de regering dat vandaan gaat halen. Minder ambtenaren toch?
Door Willie P. op
Prima, da's allemaal al een stuk minder soft. Ik ben benieuwd hoe snel het allemaal wordt doorgevoerd. Het is in ieder geval hard nodig.
Door Frans (ambtenaar) op
Wat gaat de dienst (met extra ambtenaren) kosten die dit allemaal gaat organiseren?
Door W. Wilkens (schrijvende) op
Misschien kunnen ze hen meteen een uniform aanmeten en hun leren om te excerceren?

Vacatures

Van onze partners