of 58952 LinkedIn

Schultz volgt aanbevelingen Raad over spoor niet op

Voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) betreurt de houding van Schultz donderdag in een reactie. Hij zegt ervan uit te gaan dat de minister de aanbeveling alsnog op korte termijn opvolgt.
1 reactie

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) niet opgevolgd om binnen een jaar duidelijk te maken waar extra maatregelen voor de veiligheid van het spoor nodig zijn. De onderzoeksraad had hierom gevraagd, omdat de instantie vindt dat ,,de veiligheid op het spoor verder verbeterd kan worden door de invoering van het veiligheidssysteem ERTMS of alternatieve maatregelen''.

Voorzitter Tjibbe Joustra van de onderzoeksraad betreurt de houding van Schultz donderdag in een reactie. Hij zegt ervan uit te gaan dat de minister de aanbeveling alsnog op korte termijn opvolgt.

 

Joustra beseft dat bij het verbeteren van de veiligheid ook een kostenafweging gemaakt moet worden. Hij constateert echter dat door het uitblijven van de inventarisatie nog steeds niet duidelijk is, waar er aanvullende of tussentijdse maatregelen moeten worden genomen.

 

De OVV wilde dat de bewindsvrouw dit in kaart bracht, na het onderzoek naar het treinongeluk 24 september 2009 in Barendrecht. Een machinist kwam hierbij om het leven, een andere machinist raakte zwaargewond.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
De veiligheid moet dus weer lijden onder de bezuinigingsdrift van deze regering. Voor wie zit deze regering er nog eigenlijk? Niet voor de burger, dat is wel duidelijk.

Vacatures

Van onze partners