of 61043 LinkedIn

Rotterdam en Den Haag verspreiden hennepgeur

In de gemeenten Rotterdam en Den Haag zijn vandaag ongeveer 30.000 zogenaamde hennepgeurkaarten verspreid, om de inwoners bewust te maken van de geur van hennep. Hierdoor moeten ze  makkelijker  illegale  kwekerijen in hun buurt kunnen herkennen.
1 reactie
In de gemeenten Rotterdam en Den Haag zijn vandaag ongeveer 30.000 zogenaamde hennepgeurkaarten verspreid, om de inwoners bewust te maken van de geur van hennep. Hierdoor moeten ze makkelijker illegale kwekerijen in hun buurt kunnen herkennen.

Overlast
Hennepteelt zorgt voor veel overlast. Jaarlijks worden er in Rotterdam en Den Haag een paar honderd thuiskwekerijen ontdekt. Ze veroorzaken regelmatig brand en waterschade en vormen voor de buurtbewoners  een groot risico.

Gezoem
De hennepgeurkaarten zullen deze week in de Rotterdamse wijken Tarwewijk, Middelland , Schiebroek-Zuid en de Haagse wijken Mariahoeve, Moerwijk en Laakkwartier op de deurmat vallen.  Naast de geur van hennep geeft de kaart ook aan hoe een hennepkwekerij in een woning  herkend kan worden, bijvoorbeeld aan het gezoem van ventilatoren of wanneer de gordijnen van een huis altijd gesloten zijn. 

Bewustwording
De campagne is een initiatief van  Taskforce Programma Aanpak Georganiseerde Hennepteelt, in samenwerking met de twee gemeenten en energieleverancier Stedin.  Een woordvoerder van Taskforce, spreekt van een ‘bewustwordingscampagne’, maar hoopt ook dat de bewoners daadwerkelijk actie ondernemen wanneer zijn iets verdachts ontdekken in hun buurt.

Proef
Het gaat om een proefproject in beide gemeenten. Aan het eind van het jaar komen de betrokken partijen bij elkaar om de campagne te evalueren.  Als zij tevreden zijn over de resultaten, zullen de hennepgeurkaarten in meer steden verspreid worden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter Mul op
Naast de Vogelaar wijken zijn er nu dus ook de Hennep wijken. Ik mag aannemen, dat de tipgever volstrekt anoniem blijft ....

Nog beter: Bel anoniem 117 en je laat de illegale henneptelers beven

Vacatures

Van onze partners