of 63946 LinkedIn

PVV valt over uiting topman politieacademie

De PVV-Kamerleden Raymond de Roon en Hero Brinkman willen dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) afstand neemt van de uitlatingen van een topfunctionaris van de Politieacademie, zaterdag in het Nederlands Dagblad.
19 reacties
De PVV-Kamerleden Raymond de Roon en Hero Brinkman willen dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) afstand neemt van de uitlatingen van een topfunctionaris van de Politieacademie, zaterdag in het Nederlands Dagblad.
'Hard beleid bevolkingsgroepen'
Het gaat om Jan Struijs, hoofd kennis- en strategische ontwikkeling van de Politieacademie. Die zegt in genoemde krant: 'Stel dat de partij van Wilders bij de gemeenteraadsverkiezingen ergens een heel groot aantal zetels krijgt. En vervolgens vanuit het gemeentebestuur een hard beleid ten opzichte van bepaalde bevolkingsgroepen wordt opgelegd. Hoe stel je je dan op als agent? Voer je het beleid uit, of geef je er je eigen invulling aan?'

Boekje
Struijs zou op 4 mei, de Dodenherdenking, een boekje 'Overleven onder een andere orde' willen uitdelen aan alle agenten in opleiding. Het gaat over de behandeling van Vlaardingse voedseldieven uit het oorlogsjaar 1944. Waar de ene politieman zo'n dief hielp, pakte de andere hem streng aan.

'Demoniserend'

De PVV stelt vast dat Struijs parallellen trekt tussen de PVV en de NSB en noemt dat demoniserend en ongepast. ,,Bent u van mening, dat een functionaris met dergelijke denkbeelden, die op een dergelijke manier het publiek en politiemensen in opleiding opzet tegen een democratisch gekozen partij, geschikt is voor zijn functie?'', vragen de Kamerleden de politieminister.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Menno (bezorgde burger) op
@boris

Het blijft een dubbele moraal.
Door Boris (adviseur) op
@menno
Wat een dubbele moraal.

Hoezo dubbele moraal ? Ik weet dat het voor links moeilijk te verteren valt dat de feiten zo frustrerend significant aanwezig zijn. Het publiekelijk afzeiken van een gekozen politicus door een uit publieke middelen betaalde ambtenaar is toch van een heel andere orde dan de roep van dezelfde afgezeken politicus om de vrijheid van het recht op spreken over wantoestanden in naam van de islam.
Het simpele gegeven dat de islamizwering in alle geledingen van de samenleving op een onfrisse manier wordt gevoeld en dat daar terecht op wordt gewezen mag geen aanleiding zijn voor een werknemer om vervolgens onrechtmatige aantijgingen te doen. In een ‘normale’ bedrijfssituatie had die werknemer allang zijn biezen kunnen pakken.
Door menno (bezorgde burger) op
@janpiet
Wat een dubbele moraal.

Toch zorgwekkend dat een geblondeerde nicht met extreem rechtse ideeen zoveel aanhang krijgt. We hebben niks geleerd van de geschiedenis.
Door Janpiet ( ) op
Het gemak waarmee allerlei lieden van hoog tot laag, associaties leggen tussen de PVV en de NSB, is buitengewoon ergerlijk. Ieder die hier de woorden van Struis probeert goed te praten, is bezig met demoniseren. (Een geliefd spel in links-elitaire kring).
Door Menno (bezorgde burger) op
@Hans
Ik ben het helemaal eens met de afsluitende regels:
"En natuurlijk: de vrijheid om een confronterende mening te uiten is er alleen maar voor de PVV; elk ander die zich daaraan bezondigt wordt door de PVV-promineten luidruchtig gedemoniseerd! Voorbeelden te over."

Dat is echt kenmerkend voor de PVV (en andere extreem linkse en rechtse regimes). Zorgwekkend.
Door Plafond (pm) op
Prima, Struijs zal dus opstappen zodra de PVV gaat regeren.
Door Hans (Stemgerechtigde) op
Uitstekend discussie-onderwerp. En inderdaad niet meer dan dat. Sluit aan de de discussies en beleving van vandaag de dag. Zoiets aankaarten met alleen maar een verwijzing naar de NSB, Ned. Volksunie, meneer Janmaat of wat dan ook dat zich in het verleden ter rechter zijde van het politieke spectrum bewoog brengt lsechts weinig gevoel of urgentie in zo'n discussie. Wat m.i. door een ieder hierin over het hoofd wordt gezien is het feit dat ook een PVV-minister kabinetsbeleid zal moeten uitdragen en zich niet kan bezondigen aan het berijden van enkel pvv-stokpaardjes. Als dat het geval is, komt er natuurlijk een kabinetscrisis.... En natuurlijk: de vrijheid om een confronterende mening te uiten is er alleen maar voor de PVV; elk ander die zich daaraan bezondigt wordt door de PVV-promineten luidruchtig gedemoniseerd! Voorbeelden te over.
Door Snowdon (schrijver) op
De meeste PVV ers hebben een IQ van een fruitvliegje. Een dom blondje snapt meer. Die Jan Struijs is goed bezig.
Door Kees Cornelder (strateeg) op
De jongste aflevering dus van de Permanente P.R.campagne van de PVV.
Niet meer en niet minder.
Hahaha!
Door Saskia de Wit (Procesmanager) op
Het verbaast mij zeer dat "een hoofd" strategische ontwikkeling van de politieacademie voor een afweging van persoonlijke integriteit van zijn studenten een publiek podium kiest. En daarbij een onderwerp kiest waarover al controverse bestaat - qua idiologie - en daarmee nog helemaal niet aan de orde is. Dat er een samenhang is tussen beroepsuitoefening en persoonlijke overtuiging en dat deze ernsige dilemma's kunnen veroorzaken kan iedereen vanuit de eigen ervaring alleen maar beamen. Of dat nu gaat over een gynaecoloog die niet wil aborteren of een ambtenaar die geen homohuwelijk kan inzegenen, vanwege de eigen overtuiging. Het lijkt mij dat dát zinvolle discussies zijn over hoeveel water kan je bij de wijn doen en waar liggen grenzen? Waar doe je dat persoonlijk? Waar doe je dat als opleider en waar doe je dat als werkgever? Het beloven spannende tijden te worden voor de heer Struijs. Persoonlijk hou ik wel van zo'n dappere strijder ... als het maar niet te dogmatisch wordt, dan is de nuance zoek en haak ik af.

Vacatures

Van onze partners