of 65101 LinkedIn

PVV Den Haag wil af van homo-ontmoetingsplaatsen

Paaltjes markeren een homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse bos
Paaltjes markeren een homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse bos
21 reacties
De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad wil af van openbare homo-ontmoetingsplaatsen in de hofstad. Raadslid Paul ter Linden heeft het college dinsdag in vragen om opheldering gevraagd over het gedogen van seksueel contact tussen mannen in het Scheveningse en het Haagse Bos.

Onwenselijk
Volgens Ter Linden leidt het gedogen van homoseks in de bossen tot ,,onwenselijke situaties en onveiligheid’’. Op deze seksplekken vinden volgens hem met regelmaat geweldsincidenten tegen homo’s plaats. Bovendien geeft het toestaan van deze sekspraktijken volgens het raadslid ,,een verkeerd beeld van homoseksualiteit. Mensen krijgen het idee dat het normaal is dat homoseksuelen in de bosjes anonieme seks met elkaar hebben. De grote meerderheid van de homo’s distantieert zich fel van deze beeldvorming.’'

Darkroom

De PVV’er stelt dat er nog genoeg andere plekken zijn waar ook mannen die nog niet openlijk voor hun seksuele geaardheid zijn uitgekomen, seks met elkaar kunnen hebben. ,,In de homosauna of de darkroom heeft niemand er last van’’, suggereert Ter Linden, die in zijn fractie onder meer het pakket homo-emancipatie behartigt.

Reguleren

Homobelangenorganisatie COC Nederland sluit zich overigens niet aan bij de oproep van de Haagse PVV-fractie. ,,Zowel homo’s als hetero’s hebben al sinds het begin van de mensheid wel eens seks in de buitenlucht’’, zei een zegsman. ,,Dat kan je wel gaan ontkennen. Maar het is beter dat soort activiteiten waar mogelijk te reguleren, bijvoorbeeld door een paar plekken duidelijk aan te geven en de veiligheid van bezoekers van die plekken te garanderen.’’

Markeren

De gemeente Rotterdam besloot onlangs in het Kralingse Bos het homo-ontmoetingsgebied duidelijk te markeren, zodat wandelaars weten dat zij sommige delen van het bos moeten vermijden. In eerste instantie wilde de deelgemeente Kralingen-Crooswijk dit doen door het plaatsen van ‘homopaaltjes’, met een bordje met twee voetjes in de kleuren van de regenboog, een internationaal symbool van de homogemeenschap. Maar toen dit plan enige commotie veroorzaakte, is besloten het gebied te markeren met ,,duidelijk herkenbare boomstammen’’, aldus een zegsvrouw.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bas (logicus) op
@Hans, je beticht mij vervelende kwalificaties aan terwijl je zelf suggereerde dat ik mijn aannames mogelijk uit "das gesundes Volksempfinden" zou hebben.
Jij vergelijkt gewone feiten met zeer verachtelijke zaken uit WOII.
Ik wilde me niet laten verleiden om mijn walging over jouw bekrompen fatsoensmoraal uit te spreken. Bij deze alsnog.
Door hans (bestuurslid) op
@ Bas.Logicus
De bemoeienis met het onderwerp homo ontmoetingsplaats lijkt sterk op een obsessie op grond van persoonlijke ervaringen en beeldvorming.
Je haalt eigen opvattingen over fatsoen en gezondheidsaspecten door elkaar,waardoor een sterk ingekleurd negatief beeld ontstaat.
Ik heb een aantal instantie,s genoemd en laat je daar voorlichten over de actuele stand van zaken ,wat betreft ontmoetingsplaatsen (ik denk dan aan openbare orde, leefomgeving en gezondheidsaspecten ,zoals veilig vrijen.)
Als ik zeg ,dat de bezoekers van een HOP met rust gelaten moeten worden,bedoel uiteraard niet dat je ze lastig zou moeten vallen,maar het gaat dan om: niet stigmatiseren en geen overdreven inmenging.
een verdere discussie vind ik niet gewenst ivm de vervelende kwalificatie,s die je gebruikt
Je recht op meningsuiting blijf ik natuurlijk respecteren.
Door bas (logicus) op
@Hans, U heeft vast de gemeentelijke motivatie tot sluiting (2006) Tippelzone Waldorpstraat gemist (http://zbs.denhaag.nl/risdoc/2005/RIS130953.pdf). Ik heb ook wel eens beroepsmatig contact gehad met dames uit de huiskamer aldaar. Krantenberichten uit het verleden hadden het over condooms en spuiten in de kinderspeeltuin van de Scheveningse Bosjes. Uit uw bericht merk ik op dat U vindt dat de pers en lokale bewoners dit dus liegen. Ikzelf betwijfel dat. Ik woon zelf vlak naast het Haagse Bos en loop/rij er zodoende regelmatig langs. Autochtone prostituees heb ik daar de afgelopen jaren zelf niet meer waargenomen. Wat ik wel weet is dat alle ouders uit de omgeving Haagse Bos al tenminste veertig jaar lang kinderen verbieden om daar te komen. Zelf werd mij dat als kind om diezelfde redenen ook uitdrukkelijk verboden. Volgens de gezondheidszorg nemen de cijfers met AIDS besmettingen m.n. onder homoseksuelen landelijk toe. Ook in de rest van de wereld speelt dit probleem. Zie en lees een homowebsite : (http://emmanuel.web-log.nl/emmanuel/). Een Vlaamse homosite : ( http://www.gayworld.be/holebi-nieuws/meer-homos-met-een-druiper/ ).
U gaat me nu toch niet vertellen dat deze homosites liegen over de problematiek binnen een door hun geliefde groep. Doordat de ziekte niet meer dodelijk is, is er sprake van een toename van onveilige seks. Ze beseffen niet dat de ziekte en cocktail medicatie meerdere lastige bijverschijnselen kan hebben en denken dat het slikken van al die dik dertig pillen wel meevalt. Heeft de media en gezondheidszorg dan ook over dit soort bericht overdreven of gelogen? Het UMC is het in ieder geval niet met u eens. En dergelijke instituten adviseren de GGD. Overigens heb ik nog nooit een homo lastig gevallen of op een HOP benaderd. Iets dat ik ook nooit zal doen. Ik heb overigens privé regelmatig contact met enkele agenten uit het Haagse politiekorps. Ik ben van mening dat ik over het onderwerp voldoende goed ben ingelicht. Maar U bent wellicht bang om uw vaste stek voor goedkope onveilige seks kwijt te raken want in de clubs kost het meer. Een HOP voor openluchtseks hoort gewoon niet thuis in de bebouwde kom. PUNT. Een nette homo wil ook niet op straat geconfronteerd worden met actieve heteroseksuele handelingen. Ik weet niet hoe U uw kinderen opvoed, mits U die heeft, maar ik probeer mijn kinderen tot fatsoenlijke burgers op te voeden. En daar horen ook de algemeen gangbare zedelijke waarden en normen bij. Homo acceptatie zal pas volledig kunnen plaats vinden als dit gepaard gaat met fatsoenlijk gedrag. Uit uw woorden vermoed ik dat U een domme egoïstische homo bent of juist een homo hater. U vult het verder zelf maar in.
Door hans (bestuurslid) op
@Bas logicas 9:35

Waar baseer jij al die negatieve uitspraken op? Is dat uit eigen onderzoek of zijn dat aannames gebaseerd op "das gesundes Volksempfinden"
Je komt ook nog eens met morele normen op de proppen en kwalificatie,s die ik grensoverschrijdend vind.
ik zou je willen aanraden om eens contact op te nemen met het Politiekorps Haaglanden de GGD het Veiligheidshuis en de Stichting Hulp en Opvang Prostituees,
Mogelijk dat je dan tot inzichten komt ,die meer overeenkomen met de realiteit van het HOP verschijnsel,nl dat er pragmatisch veiligheidsbeleid wordt gevoerd door het bevoegde gezag en dat ook jij de bezoekers op die lokatie,s met rust moet laten.
Door bas (logicus) op
@Janssensahmjm, er zijn twee mij bekende HOP's (Haagse Bos & Scheveningse Bosjes) in de hofstad. En die liggen allebei ingesloten tegen woonwijken.
Tegen de schemering, soms al eerder lopen er meerdere voornamelijk Marokkaanse knaapjes rond.
Soms ook minderjarig. Vaak ook drugs verslaaft en zelf niet homoseksueel. En mede daardoor wordt er ook vaak diensten verleend z.c.. Het groot maatschappelijk belang waar u naar refereerde is een verhoogt risico op nare besmettelijke ziekten als Syfilis, Hepatitis en AIDS.
Maar ja deze verslaafden moeten toch wat om aan de kost te komen. Ik heb gehoord van een parlementariër dat deze vanwege zijn bezoek aan heroïnehoertjes de kamer diende te verlaten.
Buurtbewoners ervaren die omgeving mede door het gebruik van harddrugs en bezoek van perverse types als onveilig voor hun kinderen. En terecht.
De lager gewaardeerde belevingswaarde van dat eigenlijk zo mooie park is te gek voor woorden.
De Tippelzone aan de Waldorpstraat moest verdwijnen, net als vele andere Tippelzone’s in andere steden omdat er meerdere belangen m.b.t. gezondheid, zeden en veiligheid in het geding kwamen.
Bij een Rotterdamse parade mochten vrouwen aan het mannelijk publiek geen string of poesje meer showen. En als dat bij bovenstaande hetro activiteiten geld dan moet die norm ook voor de homo activiteiten gelden anders zou er ongelijkheid in rechten gaan ontstaan. Homo’s moeten wel risicovrij hand in hand over straat kunnen lopen. Tolerantie, ja maar die neemt af naarmate de Homoscene zich schuldig blijft maken aan openbare vunzigheden.
Door Anita op
Helamaal terecht, dicht die hap! Als je homo bent, kom er dan ook gewoon voor uit en verstop je niet in bosjes, zodat je juist agressie en ergenis bij anderen opwekt! Je kunt nog niet meer bij een parkeerplaats stoppen of je ziet 'zoekende mannen' rondlopen, bah!
Door van Koll (bouwplantoetser) op
@Janssensahmjm.
U heeft een goed relaas geschreven waarin u aangeeft naar meer dan een belang te kijken. Ik ben het helemaal met u eens.
Door Janssensahmjm op
Voor alle duidelijkheid:
Het bezoeken van een HOP is NIET illegaal.
Het lopen op een HOP is NIET illegaal.
Bovendien is het hebben van seks in de buitenlucht is NIET strafbaar, mits het niet zichtbaar is vanaf de verharde weg.
Het sluiten van de HOP zorgt dat de HOP zich alleen verplaatst naar en ander gebied, waar het misschien WEL overlast bezorgt.
Laat de HOP en zijn bezoekers met rust! Immers de gemeente heeft jaren lang de HOP’s toegestaan gesteund door de Hoge Raad.
Daardoor hebben de huidige HOP bezoekers het GEWOONTERECHT om de HOP te bezoeken.

Zolang homo’s niet gewoon hand in hand over straat kunnen lopen zonder gevaar van in elkaar geslagen te worden zijn HOP’s noodzakelijk voor het onderhouden van sociale contacten, ongeacht wat je er van vindt.

Het is juist Raadslid Paul ter Linden die nu de openbare orde in gevaar brengt door deze discussie op te starten! Zijn oproep is bovendien een inbreuk op het zelfbeschikkingsrecht! dat Hij vind dat de HOP nu moet verdwijnen komt voort uit intolerantie.
Sommige mensen begrijpen kennelijk niet dat deze homo ontmoetingsplaatsen van groot maatschappelijk belang zijn en het bezoeken ervan niet strafbaar is. Het simpele sluiten lost niets op maar verplaatst de HOP alleen maar. Jij bent er zelf van af en je buur (gemeente) heeft hem op z’n deurmat gekregen. Wat ben je dan opgeschoten….helemaal niets.

Je sluit de ogen voor de realiteit met alle veiligheidsproblemen die je dan veroorzaakt.
Neem Sittard als voorbeeld waar de HOP De Rollen zijn gesloten en homo’s vervolgens in elkaar zijn geslagen!
Door bas (logicus) op
Dit soort specifieke homo publiciteit komt de homo - tolerantie en – emancipatie niet ten goede.
Dat mensen het wel eens prettig vinden om in de open lucht de liefde met elkaar te bedrijven is al eeuwen lang een feit. Over het algemeen zocht een koppel dan een aan het oog onttrokken en afgelegen plek op in het bos om zo de eigen rust en eventueel anonimiteit te waarborgen.
Als bepaalde groepen de wens hebben op vlugge en of betaalde contacten dan kan dat in de daarvoor geschikt gemaakte accommodaties. Clubs, darkrooms en overige faciliteiten zijn er genoeg.
Waarom zou dit voor homo’s op publiekelijke plaatsen gefaciliteerd moeten worden terwijl de zedenwet een hetro daarop beboet. Straks komt er ook nog de wens voor speciale publieke plaatsen voor liefhebbers van enemas of seks met schapen. Mag potloot venten dan ook straks in een afgebakend gebied? Hoe gaan we daar dan mee om? Waar ligt de grens? Want wie bepaalt wat dan onder onzedelijk/vulgair/onoorbaar seksueel gedrag gaat vallen?
Georganiseerde openluchtseks, hetro/homo of wat dan ook gerelateerd op publieke plaatsen reguleren behoort zeker niet tot de taken van de overheid. Wel de controle op openbare zeden.
Wie wat seks in de openlucht wil doet dat maar lekker stiekem.
En als oom agent je dan betrapt dan heb je een boete aan je broek en ga je op een andere wijze alsnog met je billen bloot.
Door erwin (student) op
Naaktlopen in de buitenlucht mag niet, maar elkaar in de bosjes nemen blaakbaar wel?

Homo-ontmoetingsplaatsen komt de emancipatie en acceptatie van holebis niet ten goede.

Ongeachte je sexuele geaardheid: vrijen doe je in bed (waar je anderen niet tot last bent) & wandelen doe je in het bos!

Hiervoor heb ik dus op de PVV gestemd, eindelijk een partij met ballen!

Vacatures

Van onze partners