of 62812 LinkedIn

Politie: steeds meer bendevorming criminele Marokkaanse jongeren

Marokkaanse criminele jongeren organiseren zich in toenemende mate in bendes die regionaal en zelfs internationaal opereren.
Sjors van Beek 81 reacties
Marokkaanse criminele jongeren organiseren zich in toenemende mate in bendes die regionaal en zelfs internationaal opereren.

Dat constateert het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in een tot nu toe niet openbaar gemaakte studie naar Marokkaanse daders in Nederland. In totaal zijn 14.462 Marokkaanse criminelen in kaart gebracht in de 181 gemeenten met vijf of meer Marokkaanse daders. Zij vormen 8,1 procent van alle 177.487 bekende criminelen in die plaatsen. Het aandeel autochtone Nederlandse misdadigers is 101.437, ofwel 57,1 procent van het totaal. Formeel gezien gaat het nog slechts om verdachten: personen over wie een proces- verbaal naar het Openbaar Ministerie is gestuurd en van wie de politie ‘overtuigd is dat ze een bepaald misdrijf hebben begaan’.

 

Amsterdam telt in absolute aantallen de meeste Marokkaanse criminelen: 2497 op een totaal van 14.844 aangehouden misdadigers. Rekening houdend met onder meer bevolkingsaantal, heeft de KLPD een ranglijst opgesteld naar ‘ernst van het Marokkanen-probleem’. Amsterdam bezet de eerste plek, Gouda de tweede, Utrecht de derde. Culemborg staat op veertien, Zaltbommel op 35. Als de recidive (het gemiddeld gepleegde aantal delicten per Marokkaanse verdachte van 12 tot 24 jaar) wordt meegerekend, heeft Gouda landelijk gezien het grootste Marokkanenprobleem: de 332 verdachten die in Gouda bekend zijn plegen gemiddeld 1,4 misdrijf per jaar. In deze rangschikking is Utrecht runner-up, Den Haag staat op drie. Culemborg stijgt hier naar de tiende plaats.

 

Ook de ‘relatieve Marokkanen-druk’ is in kaart gebracht: het percentage criminele Marokkanen op de totale bevolking van 12 jaar en ouder. Gouda is ook hier koploper met 0,55 procent (332 criminele Marokkanen op 59.931 inwoners van 12 jaar en ouder). Twee is Utrecht, drie is Amsterdam. Op grond van de KLPD-cijfers valt ook te becijferen hoeveel procent van alle opgepakte criminelen in een gemeente van Marokkaanse afkomst is. Wederom spant Gouda de kroon met 31 procent: bijna één op elke drie arrestanten is Marokkaans. Utrecht is tweede met 23,7 procent, Culemborg is drie met 22,6 procent.

 

Verdeelsleutel

 

Het KLPDrapport, Analyse Marokkaanse daderpopulaties van gemeenten in Nederland, is begin 2009 opgesteld op basis van de cijfers over 2007. Het is gebruikt als verdeelsleutel voor gelden die beschikbaar zijn om overlast aan te pakken. Ook zijn mede op grond van deze cijfers de 22 gemeenten geselecteerd die deelnemen aan het zogeheten Marokkanen-convenant dat in oktober werd gesloten. Volgens de onderzoekers van de KLPD zijn diverse nuanceringen denkbaar op deze lijsten.

 

Naast de mate van recidive zou ook de organisatiegraad van de criminele Marokkanen meegeteld kunnen worden. ‘De politie bemerkt namelijk een toenemende mate van criminele samenwerkingsverbanden in deze bevolkingsgroep die niet alleen regio-overschrijdend maar ook landsgrens-overschrijdend actief zijn’, aldus de rapportage.

 

Ook de opsporingsinspanningen kunnen het beeld vertekenen. Meer aanhoudingen van Marokkanen in een regio kan ook wijzen op een betere opsporing. Daarnaast kan de oververtegenwoordiging van Marokkanen in een regio lager uitvallen als de autochtone bevolking ook meer dan gemiddeld crimineel is.

 

Gevoelig

 

Etnisch registreren ligt in Nederland gevoelig. Op lokaal niveau doet de politie het niet. De ‘Marokkanenlijst’ is samengesteld door opsporingsgegevens van de regionale politiekorpsen op landelijk niveau te koppelen aan gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die dienst heeft toegang tot de informatie uit de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie). De politie in Utrecht meldt dan bijvoorbeeld aan het KLPD dat een in Nederland geboren jongen met een Nederlands paspoort is aangehouden. De KLPD kan aan de GBA-gegevens van deze jongen zien dat zijn ouders zijn geboren in Marokko, waarna de jongen in de statistieken terechtkomt als ‘2e generatie Marokkaan’. Het uiteindelijke bestand is volledig geanonimiseerd, bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek.

 

De Marokkanenlijsten, opgesteld op verzoek van het ministerie van BZK, zijn niet één op één gebruikt voor de verdeling van het geld of voor aansluiting bij het convenant. Frank Wassenaar, woordvoerder van BZK: ‘Er is 150 miljoen euro beschikbaar voor 2010 en 2011 voor de aanpak van overlast en verloedering in veertig gemeenten. Dat potje is de voortzetting van de zogeheten “Van Montfrans- gelden” en de “Leefbaarheidsmiddelen”. Bij de 36 gemeenten die voor die middelen in aanmerking kwamen, zat bijvoorbeeld Gouda niet, terwijl daar toch problemen zijn’. De vier hoogst genoteerde gemeenten op de KLPD-lijsten die nog niet bij de 36 eerdergenoemde gemeenten zaten, zijn alsnog op de lijst van veertig gemeenten gezet. Naast Gouda zijn dat Culemborg, Veenendaal en Zeist.

 

Bestuurlijke wil

 

Het convenant van 22 Marokkanengemeenten is weer iets anders tot stand gekomen. Gekozen is aan de hand van drie criteria: het hoogste aantal Marokkaanse inwoners, de meeste Marokkaanse verdachten, plus de ‘bestuurlijke wil om iets aan de problemen te doen’, aldus Maarten de Keulenaar, ambtelijk coördinator van het samenwerkingsverband. Gemeenten konden zich aanmelden op basis van de vorig jaar aangekondigde kabinetsplannen rond Marokkaanse jongeren, daarnaast zijn enkele gemeenten gevraagd om toe te treden.

 

Wim Cornelis, burgemeester van Gouda, toont zich verrast door de KLPD-bevindingen. ‘We wisten dat we vergelijkbare problemen hadden als de G30, maar dat we op dit gebied zelfs op één staan is toch wel even slikken. Dit bevestigt de noodzaak van een specifiek beleid gericht op deze groep, op meerdere fronten en over meerdere jaren, door bijvoorbeeld ingrijpen achter de voordeur.’

 

 

 

 

* De top-20 naar ernst van Marokkanen-probleem indien de mate van recidive onder Marokkanen van 12 t/m 24 jaar niet wordt meegerekend als indicator (links) en wel wordt meegerekend (rechts).

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Mich (-) op
Waarom staat Maastricht niet in het rijtje ?
Ik vind de cijfers niet kloppen !

En waarom doet iedereen zo moeilijk!!!
Zet gewoon elk Marokkaans gezin waarin iemand een strafblad heeft terug na hun eigen land. Dan is Nederland weer opgeruimd ! Of geef ze de zelfde straffen die ze in hun land zouden krijgen als ze een misdaad plegen. Dan zijn de problemen ook al opgelost.
Nederland gaat kapot en dat zijn de autoriteiten zelf schuld met hun mentaliteit !!!
tijd voor verandering.
Door Elly (Zinloos) op
Als ik deze verhalen zo lees, mis ik toch echt 1 heel groot punt.

Wanneer men kiest om te gaan wonen en leven in een ander land, dan je geboorteland, zul je je aan de regels en wetten van dit land dienen te houden.

Heel simpel...leef jij niet volgens de regels, dan zul jij gestraft worden volgens die regels.

Er dienen geen uitzonderingen te zijn, want zo krijg je alleen nog maar uitzonderingen.

Als ik me niet houd aan de regels in Marokko als buitenlander, word ook ik gestraft en volgens de regels van dat land zal ik die straf opgelegd krijgen.

Sorry hoor, maar het gaat werkelijk nergens over. Je kan allerlei smoezen blijven verzinnen. Of het nou Turken, Marokkanen of Nederlanders zijn, ze wonen en leven in Nederland.
Hier gelden regels, zoals in elk land. Hier dienen ze naar te leven, net zoals elke andere Nederlander/ Medelander doet.
Willen ze dat niet, dan zullen de consequenties voor die persoon zelf zijn.

Als ik ervoor kies om onder de auto te lopen, dan weet ik dat ik een kans heb om te overlijden.
Als iemand er bewust voor kiest om kwaad te doen, weet men ook dat je daarvoor gestraft gaat worden. Wat is het probleem?

Wat is nou het probleem Nederlandse Regering?
Door Bas Koning op

'Hieruit kun je dus uitmaken dat maar 4% van Marokkaanse Nederlanders crimineel is. '

Die vier procent brengen ongeveer 35 a 45 procent van alle schade die nederland leid per jaar toe aan nederland.

Hoeveel procent van de nederlanders denkt u, dat crimineel is? 1,2 procent oid? dus? zijn marokkanen? minstens drie keer zo crimineel? als nederlanders? en hoe komt dat? omdat ze: marokaan zjin? en geen: nederlander?

en wat zegt wilders? 'iedereen is welkom, maar je moet je wel aan de nederlandse wet houden'. doe je dat niet, doe dan maar zwaaien naar je nederlandse paspoort.

die paar procent klote-marokkanen verneuken letterlijk mijn halve land.

En kijk ook even naar figuur 2.8 van http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/FA26E32C-250B-4D1D-B3B9-35085B6C48BC/0/2005verdachtvancriminaliteit.pdfWat zien wij? Antillianen bijvoorbeeld plegen verhoudingsgewijs ook veel misdaden, maar er zijn er maar een paar honderduizend van in totaal, en, wat belangrijker is, er is goodwill: je ziet, dat het gehalte criminaliteit per generatie AFNEEMT.

Maar bij de marokkanen? zie je dat de criminaliteit juist elke generatie TOENEEMT.

Als er maar een paar procent marokanen in ons land rondwandelt, waarvan maar een paar procent crimineel is, die ons land al zoveel schade toebrengen....

40 procent van alle misdaden in ons land word gepleegd door die paar procent kwaadwillende marokkanen, terwijl de rest arrogant zegt 'maar de meerderheid is heel braaf hoor', ja, dank je de koekoek.

Zou de marokaanse kolonist oprotten, zou onze schade door criminaliteit ruwweg halveren. Het maakt niet uit, dat 90 procent van de marokkanen heel braaf is, zodra tien procent van hen ons land gaat aktief gaat zitten verkankeren, rest ons maar een keuze.

de PVV.

Als wij vandaag de dubbele nationaliteit afschaffen, hebben wij morgen 40 procent minder last van criminalteit.

Door Bas Koning op
@Marokkaanse kolonist
Leest u rustig eens
http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/FA26E32C-250B-4D1D-B3B9-35085B6C48BC/0/2005verdachtvancriminaliteit.pdf

door, voordat u beweert dat marokkanen niet crimineler zijn dan nederlanders.

@Viktor
nog even dit:
'Waarom wil hij niet alle Katholieken straffen omdat ze aanhanger zijn van de paus, die door zijn verbod op condooms toch verantwoordelijk is voor de grootste sterfte wereldwijd?'

dat argument hoor ik regelmatig: in pvv-kringen, dat de paus een massamoordenaar is, door te weigeren condooms uit te delen, hoor.

Maar mag ik u eens vragen, als u een hekel hebt, aan geloven die moorden plegen, wat vind u dan van de islam?

die pleegt niet alleen indirect moorden: maar ook direct. Stuit u dat tegen de borst, of vind u dat gelovigen 'nu eenmaal alles mogen'?

'verantwoordelijk is voor de grootste sterfte wereldwijd?'
De paus is volgens jou verantwoordelijk voor alle aidsdoden? en aids is de grootste doods-factor in de wereld?

is dat een grap of moet ik daar serieurs op ingaan?

Als u 'naar engeland' wil, en mij om een boot vraagt, en ik geef u die niet (om de een of andere reden: ik heb maar een boot, en die heb ik zelf nodig bijvoorbeeld), en u besluit daarop TOCH naar engeland te gaan: lopend desnoods. Dat mislukt: u verzuipt na een minuut of twee lopen richting engeland door de zee.

Is dat nou mijn schuld? omdat ik u geen boot gaf? Misschien indirect had ik een aandeel, misschien was het verstandiger u wel de boot de lenen ofzo. Maar ik heb u niet het kanaal ingestuurd. Ik heb u niet onder water gehouden: dat deed u zelf.

Wie is dan de schuldige van uw dood?

Zo is dat ook met die condooms: de paus zegt niet 'neuk onbeschermd' hij zegt alleen 'neuk niet' en als u dan besluit zijn advies in de wind te gooien, en toch onbeschermd te neuken, wiens schuld is dat dan? de paus?

Als u wilt neuken, en u krijgt geen condoomds van de pastoor, en u neukt toch, krijgt aids, en sterft, is dat dan de pastoor zijn schuld? echt?

Kijkt u hier even naar: http://www.thereligionofpeace.com/index.html#Attacks

Vind u dat een geloof geweld mag hanteren, of zou u een geloof dat geweld hanteert verbieden?

Hanteert de paus geweld? Waarom vergelijkt u zure appels met giftige peren?

Is het geweld van de islam voor u beter te verteren als u erbij fantaseert dat 'alle gelovigen geweld prediken en hanteren'?

als u dat prima vind, vind u het dan ook prima, als ongelovigen geweld prediken en hanteren, of hanteert u voor ongelovigen een andere maat ofzo?
Door Bas Koning op
@Viktor
'Wilders is misschien geen racist. Hij discrimineert wel. Hij keert zich tegen één religie, zonder de wandaden in andere religies even sterk te veroordelen.'

Wilders discrimineert niet. Hij eist, dat ook gelovigen zich aan de wet houden. Linkse mensen discrimineren juist, omdat ze toestaan, dat gelovigen geweld prediken en hanteren, hoewel dat onwettig is. Linkse mensen denken dat geloven vrij staat (om de wet te breken). Maar ons niet! Dat is pas discrimininatie, het hanteren van 2 maten.

Wilders tolereert een geloof, dat oproept tot geweld, moord op afvalligen, moord op criticasters, scheiding der seksen, verheerlijking van geweld tegen ongelovigen, niet.

Wilders pakt 'andere gelovigen' niet aan, omdat die NIET oproepen tot geweld. Een verschil, dat linkse mensen niet wensen te zien.

'Waarom zegt hij niet dat Vlaamse priesters die homo's de hostie weigeren terug moeten naar hun eigen land? '

Omdat een tostie weigeren te geven iets anders is als een homo VAN EEN FLAT dreigen te werpen?

wat vind u van imams, die oproepen tot het vermoorden van homo's? Vind u dat wettelijk toegestaan? dreigen christenen joden boedhisten etc ook homos te VERMOORDEN? nee: die weigeren hoogstens een tostie...

Ziet u het verschil?

vind u dat de islam mag oproepen tot geweld? mag wilders dat ook? of is dat geen gelovige, dus staat die niet vrij, ofzo?

Mogen gelovigen geweld prediken/hanteren? wilders zegt: nee. De rest zegt: gelovigen staan ALTIJD vrij.

Wie discrimineert hier nou wie?

Zou jij wildrs toestaan op te roepen tot geweld tegen moslims? nee? zou je moslims toestaan op te roepen tot geweld tegen ongelovigen/vrouwen/homos/afvalligen? 'omdat gelovigen nu eenmaal vrij staan'??

u hanteert dus twee maten? u discrimineert ongelovigen dus?

'Waarom veroordeelt hij het Katholicisme niet vanwege het grootschalige misbruik waar je de laatste tijd zoveel over hoort?'

Ehm.. Dat doet ie wel hoor? Vraagt u eens aan tien pvv-stemmers wat ze vinden van dat misbruik, voordat u uw schrjinende vooroordelen ten toon spreid: pvv-stemmers hebben de buik namelijk VOL van gelovigen die macht misbruiken, voor wat dan ook: seks, geld, macht, privileges.

Wilders staat GEEN ENKEL geloof toe, op te roepen tot geweld. Linkse mensen wel.

Vreemd toch? Zullen we afspreken dat wat u de islam toestaat, u ook wilders toestaat? of hanteert u twee maten?

Moet de islam zich ook aan de wet houden, of staan gelovigen hier boven de wet? Mogen gelovigen oproepen tot geweld? mogen ongelovigen daarover klagen? of zjin het dan 'racisten'? omdat ze niet over al die andere godsdiensten klagen die 'ook' geweld prediken en hanteren, zoals ehm.. zoals ehm.. zoals ehmmm...

alleen de islam predikt geweld, haat en ongelijkheid. DAAROM richt wilders zich op de islam. Zou enig ander geloof of groep ook geweld prediken EN hanteren, zoals de islam dat doet, zou Wilders ook daar tegen ageren.

Mensen stemmen wilders, omdat ze vinden dat gelovigen zich ook aan de wet moeten houden. Omdat ze vinden, dat gelovigen geen geweld en terreur mogen hanteren. Omdat ze tegen het geweld van de islam zijn. Tegen de ongelijkheid binnen de islam (vrouwen zjin minder, ongelovigen zjin varkens, afvalligen en homos moeten liefst sterven). Tegen de onvrijheid in islamitische landen, om vrij je geloof te kiezen.

Geloven staat wel vrij, maar niet om op te roepen tot geweld. Een geloof dat geweld hanteert, moet verboden worden.

In nederland hanteren alleen moslims en linksmensen geweld (zoals moord) om hun 'gelijk' te halen.

Als gelovigen 'vrij' staan, en ongelovigen niet, dan hanteert u toch twee maten: dan discrimineert u ongelovigen toch.

En dat pikken die ongelovigen niet langer. Die eisen gelijke wet voor iedereen. Die eisen geweldloosheid van een geloof. Gelijkheid van vrouwen. Vrijheid om van je geloof af te vallen zonder voor je leven te hoeven vrezen.

Mensen die het gedreig en geweld van de islam zat zijn, die de kolonisatie van nederland willen stoppen, stemmen PVV.

Wilders wil de islam 'an sich' niet 'perse' verbieden, omdat ie 'nu eenmaal' een grote hekel heeft aan islam.

Islam is de enige religie die geweld predikt en hanteert. En wilders eist simpelweg, dat de wet ook eens zal moeten gelden, als een geloof die breekt.

Wilders eist gelijke wet voor iedereen: NIEMAND mag oproepen tot geweld.

Ook gelovigen niet! en het enige geloof dat WEL geweld predikt, zal klagen: 'waarom worden alleen wij aangepakt?' omdat alleen jullie GEWELD PREDIKEN.

omdat islam ons land probeert te koloniseren, en wij niet blind zijn, daarom stemmen mensen pvv: omdat ze het zat zjin 2erangsburgers in eigen land te zijn, en te moeten horen dat gelovigen nu eenmaal vrij staan, dus wel mogen oproepen tot geweld.

En dan wilders 'racist' noemen? omdat ie gelijke wet voor iedereen verlangt?

een racist is iemand die twee maten hanteert: een voor gelovigen en een voor ongelovigen bijvoorbeeld.
Door Marokkaanse Nederlander (Accountmanager) op
@bas

Als je kan rekenen.

Er zijn ruim genomen 15000 criminele Marokkaanse Nederlanders in NL, er wonen ruim 300.000 Marokkaanse Nederlanders in NL.
Hieruit kun je dus uitmaken dat maar 4% van Marokkaanse Nederlanders crimineel is.
Dus daarom, alleen domme Nederlanders stemmen op PVV
Door Bas Koning op
@piet
Hoeveel procent van de marokkanen is crimineel?
Weet jij het verschil tussen absolute en relatieve aantallen?
klopt het dat marokaanse jongeren tot tien keer cirmineler zijn? ja heh.

Zo kan het zijn, dat vier procent van de bevolking bijna een derde van alle criminaliteit voor hun rekening neemt.
wat zegt dat jouw: dat marokkanen 'net zo crimineel zijn'? dat nederlanders 'nog steeds de grootste aantallen criminelen leveren'?

dat mag je ook verwachten: als ze de grootste groep zijn, snap jij dat? het gekke is nou namelijk, dat de marokkanen een hele kleine groep zijn, die zich veel crimineler gedragen dan de nederlanders!

je voelt je nogal superieur heh? mensen die zich verzetten tegen de kolonisatie van nederland zijn 'dom' heh?

Mensen die niet nederlands kunnen schrijven zijn 'dom' heh? die moeten maar weg heh? want alleen superieure mensen als jij mogen hun mening geven heh?
Jij maakt geen indruk met je superieuriteitsgevoelens, als je niet eens weet wat het verschil is tussen absolute aantallen en relatieve aantallen.
Als er 20 keer meer nederlanders zijn. Waarom leveren die nederlanders dan maar 2 keer zoveel criminelen, als die paar marokkanen?

als 20 nederlanders 2 keer stelen, en 2 marokkanen stelen 1 keer, zou je dan kunnen zeggen dat marokkanen 5 keer meer stelen? of stelen de nederlanders nog altijd 'twee keer zoveel' als de marokkanen?
Als de helft van alle marokkanen crimineel is, hoeveel zou jij er dan nederland binnenlaten?

kan het kloppen dat marokkanen nederland leegzuigen, koloniseren, omdat ze ons land haten?
misschien noemen ze zich daarom: marokkaan, en geen: nederlander?

Het aandeel autochtone Nederlandse misdadigers is 101.437, ofwel 57,1 procent van het totaal. 42.9 procent van alle criminaliteit in nederland word dus gepleegd door die paar procent 'niet-of halve-nederlanders' die hier rondlopen.

De vraag die u alsmaar ontwijkt: is het verstandig om mensen die 2 paspoorten dragen ons land kapot te laten maken, of niet.

Is nederland van de nederlanders, of van de marokkanen. Geeft u daar maar eens antwoord op.

Waarom zijn de marokkanen tien keer crimineler dan de nederlanders? en de chinezen niet? de spanjaarden ook niet? alleen mensen uit moslimlanden schijnen op ons land te pissen. Dat kan kloppen die willen ons land namelijk koloniseren.

En wij zijn dan misschien wel 'dom', maar niet stom en blind genoeg, om dat te laten gebeuren.

U kunt googelen met cijfers wat u wilt, u kunt niet onder het tapijt vegen, dat de marokkanen in nederland geen enkele nuttige bijdrage leveren, integendeel: de marokkanen hebben nu al een enorm aandeel in de criminaliteit, terwijl er naar verhouding nog maar een paar van zijn.

Laten we nederland bewaren, voor mensen die zich 'nederlander' noemen. Laten we de dubbele nationaliteit afschaffen. Je bent nederland: of je bent het niet.
Door Viktor op
Allochtone Nederlanders zijn relatief vaker slachtoffer van een delict dan autochtone Nederlanders.

Er zijn in Nederland ongeveer 431 gemeenten. In 181 daarvan zijn 5 of meer Marokkaanse daders. In de overige 250 gemeenten zijn dus amper Marokkaanse criminelen, maar wel autochtone criminelen. In werkelijkheid ligt het aantal autochtone criminelen dus nog veel hoger.

Wilders is misschien geen racist. Hij discrimineert wel. Hij keert zich tegen één religie, zonder de wandaden in andere religies even sterk te veroordelen. Waarom zegt hij niet dat Vlaamse priesters die homo's de hostie weigeren terug moeten naar hun eigen land? Waarom zegt hij niets over Joden die in Israël Palestijnen vermoorden? Waarom veroordeelt hij het Katholicisme niet vanwege het grootschalige misbruik waar je de laatste tijd zoveel over hoort? Waarom wil hij niet alle Katholieken straffen omdat ze aanhanger zijn van de paus, die door zijn verbod op condooms toch verantwoordelijk is voor de grootste sterfte wereldwijd?

Van de 20 genoemde steden hebben slechts zes een PvdA-burgemeester, waarbij aangetekend dat Rotterdam in de periode waar het onderzoek over gaat ook nog eens een VVD-burgemeester had. Dus burgemeesters de schuld geven slaat als een tang op een varken.

Door Piet op
DUS:

MEER DAN 100.000 AUTOCHTONE NEDERLANDSE CRIMINELEN

Daar hoor je Wilders nooit over. Het overgrote deel van de criminelen in Nederland heeft dus een christelijke achtergrond. En het merendeel van de aanhangers van de PVV kan niet rekenen, niet spellen, heeft geen kaas gegeten van interpunctie en kan de informatie in de tabellen niet in een groter verband zien dan in het licht van hun eigen angst en onwetendheid.
Door Bas Koning op
Een nederlander is iemand met alleen een nederlands paspoort

Een marokkaan is iemand met alleen een marokkaans paspoort

Een halve nederlander op zijn best is iemand die naast het nederlandse paspoort nog een ander paspoort in zijn zak heeft zitten.

Iemand die zich 'marokkaan' noemt, verdient het nederlandse paspoort niet, want geeft aan, zich toch meer verwant te voelen, met marokko.

Als een Congolees zich verzet tegen de Belgische kolonisatie, is dat dan een racist?

Als een Indier zich verzet tegen de Engelse kolonisatie, is die Indier dan een racist?

Toen Indonesie alle Nederlanders hun land uittrapten om de kolonisatie te stoppen, deden ze dat toen uit racistische overwegingen?

Of wilden ze een eind maken, aan de kolonisatie van hun land door buitenlandse mogendheden?

en nu? nu word Nederlander gekoloniseerd door marokkanen.

Is het racistisch om van nederlanders te verwachten, dat men zich 'nederlander' noemt?

Hebben marokkanen niet al een land? Marokko?

Wie zich 'marokkaan' noemt in nederland, is geen nederlander, maar een marokkaanse kolonist.

Wilders is geen racist. Het gaat niet om afkomst of kleur. Het gaat om de loyaliteit die men heeft. En de halve Nederlanders geven stuk voor stuk aan, waar hun loyaliteit ligt: bij marokko.

de islamieten zien ons als minderwaardig 'te koloniseren' gebied. Van niet-moslims mogen moslims gerust stelen. Kijkt u naar de verkrachtingsstatistieken: de kolonisator is daarin oververtegenwoordigt. Hoe komt dat? omdat men een oorlog tegen ons voert.

Omdat marokkanen marokko hoog houden, en nederland neer trappen.

omdat marokkanen geen nederlanders zijn.

Indie is van de Indiers
Marokko is van de Marokkanen.
Nederland is van de Nederlanders.

Weg met de dubbele loyaliteit! weg, met het dubbele paspoort.

Of je bent nederlander. Of je bent dat niet.

Iemand die zich 'marokkaan' noemt, is overduidelijk GEEN nederlander te noemen.

Iedereen is welkom in nederland: zwarten, marokkanen, iedereen. Maar je moet je wel 'nederlander' noemen. Wel nederlands praten. Wel je grosso modo aan de nederlandse wet houden.

wel 'nederlander' willen zijn.

Marokkanen willen geen nederlander worden, die willen van nederland marokko maken.

en dat pikken de nederlanders niet langer. Dus stemmen ze PVV.

Maar dat heeft niets met 'racisme' te maken, maar alles met 'antikolonialisme'

Vacatures

Van onze partners