of 64231 LinkedIn

Politie: steeds meer bendevorming criminele Marokkaanse jongeren

Marokkaanse criminele jongeren organiseren zich in toenemende mate in bendes die regionaal en zelfs internationaal opereren.
Sjors van Beek 81 reacties
Marokkaanse criminele jongeren organiseren zich in toenemende mate in bendes die regionaal en zelfs internationaal opereren.

Dat constateert het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in een tot nu toe niet openbaar gemaakte studie naar Marokkaanse daders in Nederland. In totaal zijn 14.462 Marokkaanse criminelen in kaart gebracht in de 181 gemeenten met vijf of meer Marokkaanse daders. Zij vormen 8,1 procent van alle 177.487 bekende criminelen in die plaatsen. Het aandeel autochtone Nederlandse misdadigers is 101.437, ofwel 57,1 procent van het totaal. Formeel gezien gaat het nog slechts om verdachten: personen over wie een proces- verbaal naar het Openbaar Ministerie is gestuurd en van wie de politie ‘overtuigd is dat ze een bepaald misdrijf hebben begaan’.

 

Amsterdam telt in absolute aantallen de meeste Marokkaanse criminelen: 2497 op een totaal van 14.844 aangehouden misdadigers. Rekening houdend met onder meer bevolkingsaantal, heeft de KLPD een ranglijst opgesteld naar ‘ernst van het Marokkanen-probleem’. Amsterdam bezet de eerste plek, Gouda de tweede, Utrecht de derde. Culemborg staat op veertien, Zaltbommel op 35. Als de recidive (het gemiddeld gepleegde aantal delicten per Marokkaanse verdachte van 12 tot 24 jaar) wordt meegerekend, heeft Gouda landelijk gezien het grootste Marokkanenprobleem: de 332 verdachten die in Gouda bekend zijn plegen gemiddeld 1,4 misdrijf per jaar. In deze rangschikking is Utrecht runner-up, Den Haag staat op drie. Culemborg stijgt hier naar de tiende plaats.

 

Ook de ‘relatieve Marokkanen-druk’ is in kaart gebracht: het percentage criminele Marokkanen op de totale bevolking van 12 jaar en ouder. Gouda is ook hier koploper met 0,55 procent (332 criminele Marokkanen op 59.931 inwoners van 12 jaar en ouder). Twee is Utrecht, drie is Amsterdam. Op grond van de KLPD-cijfers valt ook te becijferen hoeveel procent van alle opgepakte criminelen in een gemeente van Marokkaanse afkomst is. Wederom spant Gouda de kroon met 31 procent: bijna één op elke drie arrestanten is Marokkaans. Utrecht is tweede met 23,7 procent, Culemborg is drie met 22,6 procent.

 

Verdeelsleutel

 

Het KLPDrapport, Analyse Marokkaanse daderpopulaties van gemeenten in Nederland, is begin 2009 opgesteld op basis van de cijfers over 2007. Het is gebruikt als verdeelsleutel voor gelden die beschikbaar zijn om overlast aan te pakken. Ook zijn mede op grond van deze cijfers de 22 gemeenten geselecteerd die deelnemen aan het zogeheten Marokkanen-convenant dat in oktober werd gesloten. Volgens de onderzoekers van de KLPD zijn diverse nuanceringen denkbaar op deze lijsten.

 

Naast de mate van recidive zou ook de organisatiegraad van de criminele Marokkanen meegeteld kunnen worden. ‘De politie bemerkt namelijk een toenemende mate van criminele samenwerkingsverbanden in deze bevolkingsgroep die niet alleen regio-overschrijdend maar ook landsgrens-overschrijdend actief zijn’, aldus de rapportage.

 

Ook de opsporingsinspanningen kunnen het beeld vertekenen. Meer aanhoudingen van Marokkanen in een regio kan ook wijzen op een betere opsporing. Daarnaast kan de oververtegenwoordiging van Marokkanen in een regio lager uitvallen als de autochtone bevolking ook meer dan gemiddeld crimineel is.

 

Gevoelig

 

Etnisch registreren ligt in Nederland gevoelig. Op lokaal niveau doet de politie het niet. De ‘Marokkanenlijst’ is samengesteld door opsporingsgegevens van de regionale politiekorpsen op landelijk niveau te koppelen aan gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die dienst heeft toegang tot de informatie uit de GBA (Gemeentelijke Basis Administratie). De politie in Utrecht meldt dan bijvoorbeeld aan het KLPD dat een in Nederland geboren jongen met een Nederlands paspoort is aangehouden. De KLPD kan aan de GBA-gegevens van deze jongen zien dat zijn ouders zijn geboren in Marokko, waarna de jongen in de statistieken terechtkomt als ‘2e generatie Marokkaan’. Het uiteindelijke bestand is volledig geanonimiseerd, bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek.

 

De Marokkanenlijsten, opgesteld op verzoek van het ministerie van BZK, zijn niet één op één gebruikt voor de verdeling van het geld of voor aansluiting bij het convenant. Frank Wassenaar, woordvoerder van BZK: ‘Er is 150 miljoen euro beschikbaar voor 2010 en 2011 voor de aanpak van overlast en verloedering in veertig gemeenten. Dat potje is de voortzetting van de zogeheten “Van Montfrans- gelden” en de “Leefbaarheidsmiddelen”. Bij de 36 gemeenten die voor die middelen in aanmerking kwamen, zat bijvoorbeeld Gouda niet, terwijl daar toch problemen zijn’. De vier hoogst genoteerde gemeenten op de KLPD-lijsten die nog niet bij de 36 eerdergenoemde gemeenten zaten, zijn alsnog op de lijst van veertig gemeenten gezet. Naast Gouda zijn dat Culemborg, Veenendaal en Zeist.

 

Bestuurlijke wil

 

Het convenant van 22 Marokkanengemeenten is weer iets anders tot stand gekomen. Gekozen is aan de hand van drie criteria: het hoogste aantal Marokkaanse inwoners, de meeste Marokkaanse verdachten, plus de ‘bestuurlijke wil om iets aan de problemen te doen’, aldus Maarten de Keulenaar, ambtelijk coördinator van het samenwerkingsverband. Gemeenten konden zich aanmelden op basis van de vorig jaar aangekondigde kabinetsplannen rond Marokkaanse jongeren, daarnaast zijn enkele gemeenten gevraagd om toe te treden.

 

Wim Cornelis, burgemeester van Gouda, toont zich verrast door de KLPD-bevindingen. ‘We wisten dat we vergelijkbare problemen hadden als de G30, maar dat we op dit gebied zelfs op één staan is toch wel even slikken. Dit bevestigt de noodzaak van een specifiek beleid gericht op deze groep, op meerdere fronten en over meerdere jaren, door bijvoorbeeld ingrijpen achter de voordeur.’

 

 

 

 

* De top-20 naar ernst van Marokkanen-probleem indien de mate van recidive onder Marokkanen van 12 t/m 24 jaar niet wordt meegerekend als indicator (links) en wel wordt meegerekend (rechts).

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door R.BLICKER op
"Islam is de oplossing" werd er massaal gescandeerd in Libië: van jihadisten tot stammenstructuur en familieverbanden, vooral in het Westen van Libië door de Al Qaida georganiseerde Berbers zijn de feitelijke machthebbers geworden en hebben veel steden veroverd. De rol van de gevreesde groepen wordt steeds groter. Jihadisten krijgen moderne wapens, bezetten belangrijke olievelden in Libië en op termijn stichten ze hun dictatoriale regimes weer. Allah Akbar terroristen komen steeds dichterbij, momenteel niet zo ver van de Italische kust.

Deze gewelddadige sektes die ook binnen Europa hun wortels hebben, zullen straks diverse Nederlandse steden in hun greep houden. Denk aan moslimlanden gebonden Berberjongeren die grote steden onleefbaar maken en zelfde stammenstructuur hier willen simuleren. Het snelle voortplanting is nog steeds een heilige plicht van iedere moslim: non stop groei en overbevolking is de basis van alle burgeroorlogen in Moslimlanden. Van Pakistan tot Marokko zien we overal islamitische overbevolking probleem. Sinds jaren 70 konden ze hun bevolkingsoverschot zonder problemen naar Europa verplaatsen. Gezien huidige situatie is deze niet meer makkelijker geworden. Crisis, verdedigings maatregelen van kleine EU landen, immigratie beperkingen van andere Europese landen hebben hele proces verstoord en Moslims begonnen tegen elkaar te vechten. Tunesische opstand bewijst dat de overbevolking de echte oorzaak is: Op 17 december 2010 in Sidi Bouzid steekt Muhammad Al Bouazizi, 26 jaar oud, zich in brand nadat zijn fruit en groente in beslag worden genomen door de politie omdat hij geen vergunning heeft voor het verkopen ervan, hij zat op de stoep. Er is geen plaats meer voor de nieuwelingen...Opstand is hierna begonnen. Voorheen konden veel mensen in plaats van opstand naar Europa gaan.
Moslim Broederschap, Hezbollah, Taliban, Hamas en Al-Qade leden schreuwen Allah Akbar en komen steeds dichterbij. Hoe is het mogelijk dat de westerse landen al weer in een val terecht komen en hen juist bewapenen in Libië. Afghaanse jihadisten stammenoorlog gaat nog steeds door met de enorme kosten: Uruzgan kostte Nederland miljarden Euro en ook mensen, Kunduz avontuur is net gestart. Nu moet belastingbetaler voor een andere burgeroorlog, voor de Libische Jihadisten betalen. Met de Nederlandse belastinggeld wordt Karzai clan tegen de Taliban sekte verdedigd. Onder Karzai of Taliban "Afghaanse eenheid" bestaat gewoon niet. Onder Karzai is geweld en onderdrukking niet afgenomen maar juist toegenomen. Dat geld wat er naar toe gaat verdwijnt in de zakken van de corrupte leiders en Afghaanse vrouwen zijn helemaal niet bevrijd. Westerse beleidmakkers maken en grote denkfout. Irak, Libie, Egypte, Turkije, Marokko en Afghanistan kunnen nooit één land worden. In deze landen wonnen heel veel verschillende volkeren die nooit met geweld een "eenheid" zouden kunnen vormen. De kosten van vier jaar militaire inzet in Afghanistan bedragen zoals bekend 1,4 miljard euro. Dat komt uit de HGIS, een potje op het ministerie van Buitenlandse Zaken waaraan meerdere ministeries bijdragen. Met dit geld is het militaire verblijf en de operaties betaald. In totaal is er dus 2,1 miljard euro Nederlands geld opgegaan aan Afghanistan, weggegooid geld! De oplossing is dat Irak, Libië en Afghanistan gewoon eerlijk opgedeeld worden tussen de volkeren die daar tegen elkaar vechten voor hun eigen gebied. "irakse eenheid", "Libische eenheid", "Turkse eenheid", "Afghaanse eenheid" kan niet meer, via naturelle weg kunnen ze nooit één worden. Met geweld en eindeloze oorlogen grote moslimlanden creëren, hun waardeloze boel bij elkaar houden is een onbegonnen werk. Het is nu bewezen dat dit soort landen met oorlog of andere soort geweld praktijken niet meer één kunnen worden. EU moet onmiddellijk stoppen met het huidige beleid. Islamitische burgeroorlogen betalen is een dure grap, er komt nooit een einde omdat ze veel te veel mannelijke bevolkingsoverschot hebben. Dat geld wat er naar toe gaat verdwijnt in de zakken van de corrupte leiders en er worden nog wat moskeeën gebouwd. Eerst de bezuinigingen in het o zo rijke Nederland(met een schuld van 130 miljard Euro) maar eens van tafel.
Door Jan (Pensioen) op
Hoe is iemand geloofwaardig als hij besluit om een vechtsport aan markkaanse jongeren te geven, en raad vragen aan een vechtsport organisatie.? U moet toch begrijpen dat die alleen de kassa wil laten rinkelen. Mijn zoon heeft ook zo'n opleiding gehad, hij dacht hij de macht kreeg over iedereen, en is erg aggressief geworden.
Er is iets heel fout in Gouda.
Door bicycle manufacturers (http://www.tradesparq.com/search/all/bicycle-manufacturers-manufacturers) op
Criminals must be clean up. They make people become worry to go out in there.
Door ing op
Ik heb maar niet alle reacties gelezen (dit onderwerp ligt bij mij namelijk erg gevoelig). Maar als reactie op dit bericht en op de reactie van Karim en Pieter. Karim ik ben erg blij dat jij als Marokkaan het gedag van de criminele medemens van Marokkaanse afkomst afkeurt. Dank je wel! Ik wordt in mijn buurt namelijk zwaar geterroriseerd, omdat ik een als Nederlandse alleenstaande vrouw een foto van een Marokkaan met een koevoet heb gemaakt die dingen deed die hij volgens de Nederlandse wet niet mag doen. Door lafheid en corruptie van de Haagse politie weten de Marokkaanse bende die in mijn buurt aanwezig is dat ik (zoals ze zo mooi zeggen) "de verrader" ben. Als wraak is er brand gesticht in mijn huis een baksteen naar mijn hoofd gegooid ben ik nu al 7 maal met de dood bedeigd en is mijn (gelukkig tegen vandalisme verzekerde) nieuwe fiat 500 al twee maal volledig met messen bewerkt. In totaal is de auto al aan aanschafwaarde gerepareerd, maar gelukkig gespreid dus vergoed door de verzekering. Pieter waar was jij? Jongen je bent wat mij betreft welkom in Den Haag. Ik zal een lekkere kop thee voor je zetten, maar geen Marokkaanse thee als je het niet erg vindt. Met vriendelijke groet, ing
Door Daan op
Het is mij om het even, groen of pimpelpaars, als je je niet aan de regels houdt zoals die afgesproken zijn dan moet je daar op worden aangesproken en worden afgerekend. Daarbij dan niet gaan emmeren over geloof, afkomst of weet ik veel wat. Stevig en consequent aanpakken dergelijk leiden / groepen.
Door pieter (wegkijker) op
Onze politici blijven maar roepen dat het nederlanders zijn.
Dat worden het pas na de volledige islamisering van Europa. Als je hier bezwaar tegen hebt dan woerdt je islamofoob genoemd.
Door wijkcomité op
Verzet in de wijken is onvermijdelijk: ons wijk, ons stad zeggen moslim criminelen en daarvoor hoeven ze zich geen Nederlander te voelen, ze hoeven slechts het stukje grond waar ze wonen als het hunne te beschouwen. In de oude wijken in de grote steden vind je amper autochtonen meer. In Rotterdam en Amsterdam ligt het percentage niet-westerse binnenkommers boven de 75%. Dat is een gemiddelde afspiegeling van de stad. Voor sommige wijken betekent dit 90%. Hun wijken dus, niet van Nederlanders. Veel wijken in de grotsteden vertonen alle kenmerken om tot islam-enclaves te verworden en grote politieke partijen die volledige geïslamiseerde wijken zien ontstaan doen overal mee.
EU lidmaatschap van Turkije is belangrijk om dit soort strategische doelen te bereiken: een geniale tactiek en wel realiseerbaar als Turkije een landingsbrug van honderden miljoenen Moslims naar Europa wordt.
Zoals bekend groeien Moslim sektes al snel uit tot de belangrijkste organisaties in West-Europa, Federatie van Islamitische Organisaties in Nederland (FION), Milli Gorus, Fetullahcilar, Soeleymancilar, Diyanet met honderdduizenden leden en de controle over een groot aantal moskeeën en sociaal-maatschappelijke instellingen. Met dit machtige apparaat in handen, hebben Moslimlanden grote invloed op de politieke processen in Nederland. De omstreden criminele organisaties duiken op als onderhuurders van de moskeen in Nederland. Vijandgezinde Moslimlanden realiseren zich dat Turkije en de Turkse diaspora een hoofdrol zouden kunnen spelen bij de islamisering van Europa. En dat voltrekt zich nu voor onze ogen. Ze liggen op dit moment aan het Nederlands subsidie-infuus maar voeren een geheime agenda.
In de islamitische landen wordt gesproken van een Turkije dat terug is gekeerd naar zijn ‘islamitische wortels’ en Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, Libische Dictator Khadaffi, Omar al-Bashir (president van Soedan) en Turkse fundamentalist Erdogan willen graag dat Turkije lid wordt bij EU. In Turkije een Iran in het bezit van nucleaire wapens wordt inmiddels gezien als een zegen voor het Midden-Oosten in plaats van een bedreiging. Iran wilt graag dat Turkije lid wordt bij EU... Soedanese leider Omar al-Bashir, die Turkije zo snel mogelijk in EU wilt zien, ondanks de aanklacht van het Internationaal Strafhof tegen hem wegens genocide (in Darfur), een aanklacht die volgens Turkse fundamentalist Erdogan niet kan kloppen, want ‘een moslim kan onmogelijk genocide plegen’. Turkije, een agressieve staat met 80 miljoen intolerante moslims, waar de moslimscholen explosief groeien en de andere geloven zwaar geterroriseerd worden. Turkije, dat Cyprus voor de helft weder-rechtelijk bezet heeft, en het EU lid Cyprus niet wil erkennen. Turkije dat de genocide van ruim een miljoen Armeniërs niet wil erkennen.
Europese corruptie juicht dit toe en wil Turkije nu zo snel mogelijk deel uit laten maken van onze gemeenschap.

 
 Een EU-blunder van de eerste orde.
 
 Na het Turken en Marokkanen drama stromen nu de Somaliërs en de Bulgaarse moslims ons land binnen, zonder enige economische noodzaak. Dit is puur wanbeleid tegen de belangen van ons volk in.

Nu wordt het hoog tijd dat het immigratie van Moslims naar Europa compleet gestopt wordt. Het systeem van uitkeringen bezorgen die gebaseerd was op een enorme parasitaire ambtenaren stelsel trekt nog meer Moslims. Brussel moet onmiddellijk stoppen met geven van bakken Europees belastinggeld jaarlijks aan Turkije; De enige reden, waarom de turken doen als of ze bij de EU willen horen is het geld dat Turkije krijgt als kandidaat-lidstaat van de EU, ons belastinggeld en bijdragen zijn alweer verhoogd om Turkije rijp te maken voor toetreding. Turkije wordt nu een tweede Iran, laat Obama het fijn inlijven als de zoveelste staat van zijn Amerika.
Turkije nooit en nimmer bij de EU ! Weggegooid geld.
Turkije zal een bedreiging worden, want Erdogaan streeft weer naar een groot Ottomaans islamitisch rijk en heeft een van de grootste legers.  
Een referendum naar Zwitsers model is noodzakelijk: het gaat om een referendum over de concrete maatregelen, over een grote probleem, in alle facetten en zodanig dat de wil van de meerderheid doorgaat. Een referendum over de islamitische massa-immigratie en moskeen bouwen. Deze referendum is in het landsbelang. De overheid moet het referendum organiseren. Daarmee wordt het ook buiten de partijpolitiek geplaatst. De politiek is uitvoerder, en heeft niks te beslissen. De burgers zijn de baas.
 
R. Blicker
 
WIJKCOMITÉ DIRECTE DEMOCRATIE
Door karim (aircomonteur) op
ik ben in morokko geboren ,maar wil aan een staad,ik ben hier gekommen voor een goed leven en ik ben hier gekomen om werk net als eideren ,ik wil graag zeggen of beter zegen dat de marokkanen die problemmen hier in nederland maakt moet gevoon naar marokko stuuren ,dat is de best oplossing en kan hier gevoon werkend mensen blijven,omdat de marokkanse jongen slecht naam voor ander mensen die zijn gevoon normaal mensen,nu wij zijn gewoon slagtover van haat en descrimineeren door iets die hebben we niet gedaan .karim
Door Pieter (rationalist) op
zinloze discussie hierboven. er zijn genoeg verstandige mensen in dit mooie land om een paar ettergasten het land uit te pesten. Daar hebben we geen politie nodig (die mogen niks, durven niks en doen niks ) politici idem. We zijn met genoeg Nederlanders om een paar etterbakjes op te pakken en het land uit te zetten. Dit is ons land. We laten het binnen nu en 20/30 jaar van ons afpakken als we niks doen.
Door ilona op
Het is compleet geschift dat er Moslimgroei gesubsidieerd wordt met de kinderbijslag die herhaaldelijk expandeert met de snelle verdubbeling van de massa zelf. Huidige stelsel werkt goed voor de brutale massa die alleen wilt uitbuiten. Veel te halen, zonder plichten, met veel politieke + religieuze bescherming die moest ook hun kieskeurigheid veilig te stellen: Moslims die in Europa wonen eisen van hun vazallen duurdere lam, geiten of schaapvlees en dat is geslacht volgens de voorschriften van de islamitische wet. Ze willen alleen "halal" vlees eten, geen goedkope varkensvlees, terwijl miljoenen burgers op de aarde in nood situatie verkeren.
Het aantal islamitische opleiding -strijd centra's in Nederland groeit gestaag. Er waren in 1976 slechts 14 moskeeën. Tegenwoordig is het aantal moskeeën bijna 5.700. Grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Arnhem belanden in een gevaarlijke situatie. Via de aparte enclavevorming waarbij moslims alle andere volkeren huis voor huis, straat voor straat, wijk voor wijk verdrijven in de grootsteden is zorgelijk. Wijken worden massaal verlaten: niet alleen flats maar nu ook eengezinshuizen krijgen TV schotels als vervanging van de Nederlandse zenders, dit is een directe verbinding met externe mogendheden. Steeds meer burgers vragen zich af of hun toekomst nog wel in Nederland ligt. Tienduizenden Nederlanders verlaten onze steden, tienduizenden Nederlanders verlaten ons land. Goede werknemers vluchten weg, goede investeerders vluchten ook...Nederlandse ondernemersorganisaties, MKB en VNO-NCW kunnen met dit fenomeen arbeidsmarktproblemen niet meer oplossen: hun kortzichtigheid, onkunde en eigen belangen belemmeren de echte arbeidskrachten die immers gewoon gedumpt worden en nu mag de gemeenschap opdraaien voor de kosten van de niet werkende Moslims. Natuurlijk vluchten de echte investeerders weg! Ze gaan niet langer wachten dat ook hun laatste centen geplunderd worden. Er lopen volop profiteurs rond (wandelende calculatoren) die berekend hebben dat het overplaatsen van productie naar de  lage lonen landen, voor het bedrijf en aandeelhouders meer winst opleveren. De laatste trend is dat Research And Development (MSD) ook naar deze landen verplaatst wordt. Onze economie wordt door deze profiteurs uitgehold, onze know how wordt verkwanseld. En mensen met een hart voor de zaak, de laan uit getrapt. Er zullen nog wel meer ondernemingen vluchten., en als je die verplicht hier wilt houden, begint überhaupt hier niemand een onderneming meer.

Vacatures

Van onze partners