of 63966 LinkedIn

Politie Amsterdam pakt bijna 150 krakers op

De politie heeft dinsdagochtend tijdens een ontruimingsronde van kraakpanden in Amsterdam 143 krakers en sympathisanten aangehouden. Dat meldde een woordvoerder van de politie.
1 reactie
De politie heeft dinsdagochtend tijdens een ontruimingsronde van kraakpanden in Amsterdam 143 krakers en sympathisanten aangehouden. Dat meldde een woordvoerder van de politie.
Gebarricadeerd
Verreweg de meesten werden aangehouden op de Prinsengracht. Ze waren daar bijeengedreven, nadat ze eerder op de ochtend het krakersbolwerk Schijnheilig aan de Passeerdersgracht hadden gebarricadeerd. Dat culturele centrum is een van de kraakpanden die dinsdag worden ontruimd.

Geweldpleging

De politie had drie bussen nodig om de arrestanten af te voeren, aldus de zegsman. Ze zijn aangehouden voor verstoring van de openbare orde en openlijke geweldpleging. Er werd met flessen en andere rommel naar de Mobiele Eenheid (ME) gegooid.


Andere locaties
Na Schijnheilig heeft de ME panden op zes andere locaties in Amsterdam ontruimd. Op die andere adressen zijn geen mensen aangehouden. De politie trof de meeste panden leeg aan.


Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Had nou niet gewacht kunnen worden totdat er duidelijkheid was over de toekomstige bestemming van deze panden en de realisering daarvan? Hierop zal vast wel weer iemand reageren met de opmerking "Je moet van andermans spullen afblijven", maar dan stel ik: zolang het anders alleen maar verpaupert, is een alternatief gebruik toe te juichen. En deze krakers gebruikten het netjes. Logisch dat ze zich (voornamelijk passief) verzetten als het zo overbodig wordt ontruimd. Het geweld dat de politie daarop gebruikte, was naar mijn mening ongepast heftig.

Vacatures

Van onze partners