of 64231 LinkedIn

Oppositie Utrecht vraagt spoeddebat aan over Roma

De oppositiepartijen in de Utrechtse raad voelen zich misleid door burgemeester Wolfsen omtrent de Roma-familie.
1 reactie

De lokale fracties van de VVD, SP en Leefbaar Utrecht vragen woensdag een spoeddebat aan over de gang van zaken bij de Romafamilie Nicolich. De partijen voelen zich opnieuw misleid, nu volgens hen is gebleken dat leden van de familie in november 2010 ambulancepersoneel hebben gehinderd. Pas na tussenkomst van agenten met honden kon hulp worden verleend.

Druppel
Dat deze informatie niet is gedeeld met de gemeenteraad, is de bekende druppel voor de oppositie. Eerder deugde informatie over vermeende intimidatie door de familie op een school niet. Op 2 februari heeft het spoeddebat plaats.

Intimidatie 

Het steekt de oppositie dat ze steeds nieuwe feiten moet vernemen via berichten in lokale media. Toen de VVD vorig jaar in februari al vragen stelde over de familie, meldde het college niets over het incident met het ambulancepersoneel noch over de vermeende intimidatie. VVD, SP en Leefbaar Utrecht hebben ,,genoeg van de soap rond de familie Nicolich", lieten zij woensdag weten.

Onacceptabel
De partijen willen ook van burgemeester Aleid Wolfsen en wethouder Gilbert Isabella weten waarom de familie na het geweld tegen hulpverleners ongestraft mocht blijven wonen in het door de gemeente aan hen toegewezen pand langs de A2. ,,Daarmee tolereer je indirect geweld tegen hulpverleners en dat mag wat ons betreft nooit", stelt VVD-woordvoerder Mark Dijk. ,,De burgemeester zelf heeft meermalen geroepen dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel is. Waarom slaat hij nu niet met zijn vuist op tafel en zet hij niet alles op alles om de daders te straffen?"

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
Familie Flodder revisited.

Vacatures

Van onze partners