of 64120 LinkedIn

Ombudsman wil meldpunt homopesten overnemen

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer wil het homopestmeldpunt van de Gay Krant overnemen. Dat zei hij zondag in het tv-programma Eva Jinek op zondag tegen Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant.
1 reactie
De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer wil het homopestmeldpunt van de Gay Krant overnemen. Dat zei hij zondag in het tv-programma Eva Jinek op zondag tegen Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant.
Weggepest
De ombudsman wil de problematiek aan de orde stellen bij de politie, die overal dezelfde doelmatige aanpak kan hanteren in dit soort gevallen. De Gay Krant stelde het meldpunt deze week in, nadat in Den Haag een gepest homostel de wijk had genomen en was verhuisd.

Tientallen meldingen
De Nationale Ombudsman krijgt zelf ook klachten van homostellen en -alleenstaanden over het optreden van de overheid als zij worden getreiterd. Krol liet in de uitzending weten dat hij wel wat hulp kan gebruiken met de meldlijn. Enkele dagen na de instelling ervan waren al vele tientallen meldingen binnengekomen van homo's en lesbiennes die hun verhaal kwijt wilden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Meldpunt Homodiscriminatie (redactie) op
De oprichters van Samenuitdekast.nl en het Landelijke Meldpunt Homodiscriminatie vragen een gesprek met de Nationale Ombudsman aan over de problematiek van homopesten in woonwijken.Brief aan de Nationale Ombudsman

2 oktober 2011

Geachte Nationale Ombudsman,

Vandaag zagen we u als gast in het programma van Eva Jinek.
U reageerde op enig moment inhoudelijk op een van de onderwerpen ‘homopesten in woonwijken’ , waarover een andere gast (politicus en journalist Henk Krol) met Eva Jinek sprak.

Wij laten u hierbij weten dat wij het betreuren dat de programma makers en Henk Krol niet de moeite hebben genomen om met ons, de oprichters van Samen uit de Kast in contact te treden.

Omdat wij vermoeden dat u van ons bestaan niet op de hoogte bent, zouden we graag op korte termijn met u in gesprek gaan.


Wij kunnen dan aan de hand van persoonlijke dossiers en ervaringen die melders via het Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie vertellen, u en daarmee de overheid adviseren hoe het naar onze mening komt dat na het doen van een aangifte homomannen en lesbische vrouwen veel energie kwijt zijn om daders opgepakt en veroordeeld te krijgen en het geschonden gevoel van veiligheid in en rond de woning terug te krijgen.

Tevens kunnen wij u op basis van feiten duiden wat er mis gaat bij politie, gemeente, OM en instanties tussen het moment van aangifte en aanpak daders.

Zoals u kunt lezen in de homo emancipatie nota van dit kabinet en Kamer stimuleert dit kabinet initiatieven als het onze!

Wij vragen om aan de hand van genoemde homo emancipatienota van dit kabinet en aan de hand van concrete voorbeelden die wij aandragen, met ons in gesprek te gaan en te luisteren naar de suggesties en aandachtspunten die wij aanreiken om alzo het probleem homopesten in woonwijken in de kern te kunnen aanpakken en bestrijden.

Wij vernemen graag van u, wanneer u plek kunt maken in uw agenda.

Hoogachtend initiatiefnemers van Samenuitdekast.nl en Landelijk Meldpunt Homodiscriminatie

U kunt via redactie @ samenuitdekast.nl contact met ons opnemen.

cc Voorzitter Tweede Kamer ( met verzoek te verspreiden onder kabinet en Kamer)

Vacatures

Van onze partners