of 59345 LinkedIn

Ollongren in gesprek met gemeenten over protesten

Op aandringen van Kamerleden gaat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) in gesprek met de gemeenten over het demonstratierecht. Zij heeft echter niet het idee dat betogingen te snel worden verboden door het lokale gezag.
4 reacties

Op aandringen van Kamerleden gaat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) in gesprek met de gemeenten over het demonstratierecht. Zij heeft echter niet het idee dat betogingen te snel worden verboden door het lokale gezag.

Opheldering

Tunahan Kuzu van DENK wilde opheldering over het verbod op de demonstratie van tegenstanders van Zwarte Piet in Dokkum zaterdag bij de intocht van Sinterklaas. Volgens de bewindsvrouw heeft het lokaal gezag hiervoor gekozen omdat wanordelijkheden dreigden.

 

Maximaal beschermen

Ollongren benadrukt dat ze het recht op demonstreren maximaal zal beschermen. In grote steden wordt volgens haar ook veel van dat recht gebruikgemaakt.

 

Orde en veiligheid

Toch gaat ze met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) praten of het demonstratierecht te snel wordt beperkt. Zij heeft ,,niet het idee dat te gemakkelijk wordt gegrepen naar het argument van orde en veiligheid" om betogingen te stoppen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Eric Immink op
Indien onterecht is dat een demonstratie wordt afgelast, dan kan dat in de rechtzaal worden uitgevochten. Dit lijkt mij ook het toneel. Zelf vind ik dat het recht op demonstratie een groot goed is en zowel ter linkerzijde als ter rechterzijde van het spectrum vaak demonstraties worden verboden of moeten plaatsvinden op plekken die geen impact hebben.
Door anand (adviseur) op
Ik kan het niet helpen maar ik heb altijd moeite met het (op zich zeer terechte) opkomen voor democratische rechten door mensen van Denk.
Ik denk dat Erdogan een exponent is van onderdrukking van elke vorm van oppositie. Ik heb de mannen van Denk daar nog nooit afstand van horen nemen. Zeer merkwaardig en ook irritant.
Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Ollongren moet zich niet bemoeien met het demonstratierecht en of de gemeente dat al dan niet goed uitvoert. Dat is bezigheidstherapie voor o.a. de VNG. Het recht op demonstratie is er. En denk(t) iemand dat het niet goed wordt uitgevoerd dan zijn er de Raad en desnoods rechters. Ze laat zich voor de kar van het zwarte paard van Denk spannen. Kennelijk omdat ze dat wel prettig vindt. Denk is in deze de AFA van de 2e Kamer te noemen. Onruststokers pur sang. Omdraaiers van oorzaak en gevolg.
Door Jan op
Titel van dit artikel had beter "Kuzu's kunstmatige klaagzang in de hoop laatste Simons-stemmers aan DENK te binden." kunnen zijn.

Vacatures

Van onze partners