of 63606 LinkedIn

Occupy Amsterdam krimpt in

Occupy in Amsterdam wordt teruggebracht naar een derde van de huidige oppervlakte. Daarmee halen de bezetters de deadline die de burgemeester hen had gesteld.
Reageer
Betogers van Occupy Amsterdam zijn nog druk bezig met het herschikken en het verkleinen van hun tentenkamp op het Beursplein. Maandag is een grote legertent gearriveerd waarin voor de nacht de kleine tentjes van de demonstranten komen te staan.
Veiligheid en hygiëne
De keuken gaat dicht en de toiletgroep wordt verwijderd. Een woordvoerder van Occupy Amsterdam verwacht de operatie dinsdagmiddag af te ronden, een dag na het verstrijken van de deadline die burgemeester Eberhard van der Laan hun dit weekeinde oplegde. De GGD, politie en de brandweer zijn maandag op het kamp langs geweest en hebben de kamperende betogers geadviseerd over veiligheid en hygiëne.
 
Agressief

,,We lopen iets vertraging op, maar we zijn al een eind op weg'', aldus de woordvoerder. Volgens hem blijft na de inkrimping nog een derde van het Beursplein 'bezet' met een aantal grote tenten. De kleine tentjes die toch buiten blijven staan, horen volgens hem niet bij het actiekamp. ,,Als eigenaren zich agressief gedragen, is het voor ons moeilijk die tentjes zomaar af te breken.''

 

Zuidas

Over het aantal mensen dat in het tentenkamp zal blijven overnachten, is de beweging het oneens met de burgemeester. Van der Laan wil dat er 's nachts maximaal vier Occupy'ers overnachten, maar de woordvoerder spreekt over ,,hooguit 25 personen'' die volgens hem geen overlast zullen veroorzaken. Donderdag heeft een delegatie van Occupy Amsterdam weer een gesprek met Van der Laan. Een verhuizing naar de Zuidas is volgens de woordvoerder nog steeds een optie.

 

Geen uitstel

De ondernemersvereniging Damrak Beursplein verwacht van Van der Laan concrete actie. Dit zegt voorzitter René Wildeman, eigenaar van hotel De Roode Leeuw. ,,We dulden niet langer uitstel en zullen hem houden aan de afspraken'', zegt Wildeman. Ook hij verwacht binnenkort weer aan tafel te schuiven bij de burgemeester.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners