of 59082 LinkedIn

Nationale politie en hogere boetes

De overheid kan in 2015 twee miljard euro besparen door de 26 aparte politiekorpsen te laten opgaan in één nationale politieorganisatie, boetes te verhogen en delen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie samen te voegen. Dat bepleit de ambtelijke werkgroep die mogelijke bezuinigingen heeft onderzocht op het terrein van veiligheid en terrorisme.
8 reacties
De overheid kan in 2015 twee miljard euro besparen door de 26 aparte politiekorpsen te laten opgaan in één nationale politieorganisatie, boetes te verhogen en delen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie samen te voegen. Dat bepleit de ambtelijke werkgroep die mogelijke bezuinigingen heeft onderzocht op het terrein van veiligheid en terrorisme.

Privatiseren
Ook stellen de ambtenaren onder meer voor kosten voor de politie-inzet bij evenementen door te berekenen aan de organisatie ervan, kostendekkende griffierechten in te voeren en een deel van de gevangenissen en ook de brandweer te privatiseren. Verder pleiten ze ervoor de productie van en handel in softdrugs te legaliseren en vaker gevangenisstraf te vervangen door elektronische detentie. Ook zou tbs maximaal acht jaar kunnen duren.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door bubblyjac (ondernemer) op
En maar doen of het is voor de verkeers veiligheid. Ik geloof er echt niets meer van. Dit heeft gewoon te maken met geld!! Afzetters!
Door jeroen op
of de politie bepaalt te r plaatse de hoogte van hun zogenaamd lik op stuk beleid nadat zei in je portemonee hebben gekeken hoe hoog het bedrag is waar je je mee mag af kopen is precies het bedrag wat in je portemonee zit . hoe lang pikken we dit nog . verhaal van verhaal . en hups gerechtigd om van je rek. af te schrijven . en lik op stuk impliceert enkelt datr je gewoon in de maling genomen wordt . de straat moeten we op met zijn allen
Door Fuck Fuckthepolice op
wat een leeghoofd
Door FuckThePolice op
Hieruit blijkt wat de kerntaak is van de politie: het volk leegzuigen en klein houden.

En dan, als er nog tijd over is, Marokkanen helpen.

Helaas is er geen tijd meer over, om een inbraak in uw huis te onderzoeken.

Wel, om u nog een boete te geven.

Stelt u zich eens voor: burgers, die daadwerkelijk GELD bezitten.. nee, daar moet de overheid toch heel snel met zijn grijpgrage handjes aan komen.

De helft van de politie zit boetes uit te delen.

En wat heeft het volk daar precies aan?

Belastingheffers met pet.

En wie beschermd ons dan? 'de politie'?

De burgers kennen de politie niet van de 'bescherming', maar van de 'extra belasting' in de vorm van BOETES.

En wat heeft roverheid nu weer bedacht: meer geld! MEER GELD! meer boetes! hogere boetes! GELD GELD! GELD!

de burgers beschermen? Is dat een taak van de politie dan?

De taak van de politie is: Geld afpakken van burgers, en diezelfde burgers KLEIN houden.

DAT is hoe de burger de politie ziet: geen enkele hulp, ALLEEN MAAR (extra be)LAST(ing).

Minimumloners hebben ongeveer 300 vrij te besteden per maand, nadat de overheid de rest heeft afgepakt.

Als je belt dat je huis is leeggeroofd is er geen tijd voor je.

Maar als je zonder ligt fietst, zie je ze komen: GELD! meneer, dat drijft de agent.

uw geld willen ze zien. Uw protectie zal ze WORST wezen.
Door Peter op
Hier komt de aap uit de mouw. Wat altijd werd ontkend - (verkeers)boetes zijn een melkkoe blijkt wel waar te zijn. Nog hogere boetes i.v.m. genereren meer inkomsten. Als iedereen iedere boete zou aanvechten bij OM en vervolgens naar de rechter gaat (je mag het zelf doen) dan kost het de staat meer dan het oplevert. Ben je dan klaar?
Door H.B. op
prima, behalve dat idee van hogere boetes. Want impliciet kleeft er aan 'binnenhalen maar' en dan moet de politie weer verplicht bonnen uitschrijven. Terwijl de politie veel liever echte boeven vangt.
Juist in het boeven vangen is sowieso effiency te bereiken door te schrappen in enorme hoeveelheid formulieren, verminderen van aantal vorderingen/aanvragen van gegevens en door veel meer informatie te mogen delen.
Denk maar eens aan het afschaffen van de vordering 'cameragegevens' bij een aangever (zoals een winkelier). Het is toch onzin om te veronderstellen dat er wel eens niet sprake zou kunnen zijn van vrijwillige medewerking en dat daarom maar eerst een vordering moet worden opgemaakt (met de nodige telefoontjes en faxen en herbevestigingen richting justitie en vanaf nu ook nog naar de rechter-commissaris). Ik ken geen enkele winkelier die niet bereid is om, als hij camerabeelden heeeft van de diefstal, om deze niet bij de aangifte van diefstal o.i.d. ter beschikking te stellen. Maar nu zit de wet zo in elkaar: als je als politie vraagt 'heeft u camerabeelde'n?', dat het dan niet meer een vrijwillige afgifte is en dus een vordering moet worden opgemaakt. Om stapel van te worden....
Door Ad op
Leuk! Een grote moloch, met extra managementlagen om het bestuurbaar te houden...waar komt de besparing vandaan?
Door W. Wilkens (schrijvende) op
Vreemd dat ambtenaren steeds de kans krijgen oude hobbies te botvieren onder het mom van bezuinigingen.

Eerst de top van justitie maar eens uitmesten, zou ik menen!

Vacatures

Van onze partners