of 65378 LinkedIn

Meer politici bedreigd in 2010

Vorig jaar zijn iets meer politici bedreigd dan in 2009. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag gemeld.
1 reactie
Vorig jaar zijn iets meer politici bedreigd dan in 2009. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag gemeld.

Internet
In 201 van de in totaal 353 meldingen bleek volgens het OM sprake te zijn van een strafbare bedreiging. In 2009 werd uiteindelijk 186 keer aangifte gedaan. De meeste bedreigingen worden per e-mail geuit of anoniem op internet gezet.

Bewijs

Van de 201 strafbare bedreigingen zijn er 92 opgelost. In dertig zaken wordt nog onderzoek gedaan en 22 zaken zijn geseponeerd. De politie vond in 57 gevallen onvoldoende bewijs om te vervolgen. In 72 gevallen betrof het bedreigingen door minderjarigen.

Aangiften

Alle bedreigingen aan het adres van politici die in de politieregio Haaglanden werken, gaan naar het Team Bedreigde Politici van politie Haaglanden. Er zijn aangiften opgenomen van ministers, staatssecretarissen, Eerste en Tweede-Kamerleden, burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Johan op
Ik praat het niet goed (zeer zeker niet!), maar dan weten politici ook hoe het voelt om als hulpverlener steeds vaker bedreigd te worden. De politici kunnen daar wat aan doen door de daders harder aan te pakken en voorbeelden te stellen.

Vacatures

Van onze partners